null Beeld

Kim-Lian van der Meij en Dirk Zeelenberg over hun nieuwe programma ‘Thuis op Zondag’

Kim-Lian van der Meij (34) en Dirk Zeelenberg (46) gaan samen een nieuw familieprogramma presenteren op SBS6. Ze kunnen niet wachten! Margriet voelde de presentatoren aan de tand.

Dirk: ‘We gaan keten, daar heb ik zin in’

Kim-Lian: ‘Er moet inderdaad worden gelachen’

Zij is bekend van tal van musicals (Shrek!) en entertainmentprogramma’s, hij van onder andere Divorce en All stars. Samen zijn ze dit najaar op de zondagnamiddag op tv te zien met een gloednieuw familieprogramma: Thuis op zondag. Een gesprek tussen twee aanstaande collega’s die elkaar eigenlijk nauwelijks kennen.

Kim-Lian: “Dat klinkt natuurlijk best raar, maar zo is het wel. Het was ook niet iets wat we zelf hebben bedacht, we zijn gevraagd, maar het voelt goed om dit met Dirk te doen. Ik geloof wel dat we aan elkaar zijn gewaagd.

Dirk: “Dat we elkaar niet kennen, maakt het ook wel bijzonder. Hoe zal dat straks gaan in de studio? We zijn geen geoliede machine en dat maakt het leuk. Ik houd daar wel van, als dingen niet zo zijn uitgestippeld of van tevoren vastliggen.”

Kim-Lian: “Dit programma is voor ons allebei een spannend avontuur. Bij een duo is het toch belangrijk dat er een soort chemie is. En dat gevoel moet groeien, dat is er niet in één keer.”

Thuis op zondag wordt live uitgezonden. Jullie zijn dus elke zondag aan het werk. Is dat lastig met jullie drukke gezinnen?

Dirk: “Ik vind het belangrijk om tijd door te brengen met mijn drie kinderen. Zoé is acht, Kees zes en Bobbi vier. De zondag zal er nu anders uit komen te zien, omdat ik niet thuis ben. Maar dat ga ik inhalen op een andere dag. Daar maak ik me dan ook hard voor.”

Kim-Lian: “Daniël en ik hebben beiden onregelmatig werk. De zondag is ook best heilig, de dag voor ons gezin. Ik heb met Daniël overlegd hoe we het thuis kunnen opvangen als ik er die dag niet ben. Het belangrijkst is voor ons altijd: vind je het leuk? Dan moet je het doen. Daarna kijken we naar de praktische kant, hoe kunnen we dit invullen? Lukt het om alles te regelen? Gelukkig is Daniël flexibel in zijn tijd en kan hij zondag vrij plannen. Hij is die dag dan thuis met onze drie kinderen. Als het programma op zaterdag was geweest, was het een heel ander verhaal geweest. Dan is er zwemles en zijn er allerlei sportclubjes. Dat is echt zo’n dag

van heen en weer rijden. Dan is het best moeilijk om tegen je partner te zeggen: ‘Doe jij dat maar alleen, dan ga ik leuk een programma presenteren.’

Heb jij met jouw vrouw overlegd?”

Dirk: “Ja, maar ze zei wel meteen: ‘Dat moet je doen.’ Want ze weet ook wel dat ik dit heel leuk vind. De tijd die ik met mijn kinderen mis, haal ik echt wel in. Dan zorg ik gewoon dat ik thuis ben op woensdagmiddag. Ik ga soms alleen met een van mijn kinderen op vakantie. Zo ben ik met mijn oudste zoon naar Ibiza geweest en met mijn dochter naar Aruba. Dat is ontzettend leuk om te doen. We zijn dan echt samen, weg uit hectiek en dynamiek van ons gezin.”

Kim-Lian: “In het buitenland zit je toch in een soort cocon. Mijn kinderen, Ronja is zeven, William vijf en Benjamin twee, zijn in Zweden geboren, het land waar Daniël vandaan komt. We hebben daar ook een huis waar we elk jaar minimaal drie keer naartoe gaan. Het is daar zo mooi en stil. Achter ons huis is een grote tuin en daarachter het bos. Het strand is vijf minuten fietsen. We hebben daar een heel ander leven dan in Nederland. Rustiger, veel meer met elkaar. Voor ons is dat heel belangrijk. De telefoon leggen we weg, de internetverbinding gaat uit en we staan elke dag met elkaar op en bepalen dan rond de keukentafel wat we die dag gaan doen. Gaan we bessen plukken, wandelen of naar het strand?”

Ben je benieuwd naar de rest van het interview? Lees het hele interview in Margriet 38.

Credit interview: saskia smith. fotografie: iris planting. styling: tommie driessen. haar en make-up: pascale oeyen. m.m.v.: roses cantina

Redactie Margriet
Meer over

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden