MT30 Zomerhoroscoop Beeld Getty Images
Beeld Getty Images

PREMIUM

Kijk snel wat de zomer jou gaat brengen in Margriets Zomerhoroscoop

In deze onzekere tijden kunnen we allemaal wel wat goede vooruitzichten gebruiken. Wat hebben de komende maanden voor ons in petto op gebied van liefde, werk, geld, vriendschappen en gezondheid?

MT30 Zomerhoroscoop Beeld

(21-3 t/m 20-4)

Je start deze zomer behoorlijk actief en ondernemend. Fijn, want de meeste Rammen hebben een volle agenda. Ondanks de drukte blijf je positief. Korte tripjes in de buurt winnen het dit jaar van lang en ver reizen.

Liefde

De tijd is rijp voor liefde én vriendschap. Er zullen nogal wat Rammen zijn die familie- of gezinsuitbreiding krijgen of daar plannen voor hebben. Dat betekent meer verantwoordelijkheden, maar ook veel geluk. Augustus is gunstig voor alles op relatiegebied, inclusief het ontmoeten van een nieuwe liefde.

Relaties

Tot en met begin augustus ben je dus vooral met familie en gezin bezig, vanaf de tweede helft ligt de focus op je geliefde. Je maakt tijd voor elkaar en plant leuke tripjes. Oude vrienden kunnen je verbazen of teleurstellen. Dat zorgt ervoor dat het in vriendschap meer alles of niets wordt; sommige mensen laat je meer los, met anderen wordt de relatie juist hechter.

MT30 Zomerhoroscoop Beeld

Werk

Door allerlei veranderingen neemt de druk toe en ben je wel erg veel energie kwijt aan alles wat moet en nuttig is. Dingen doen voor mensen uit je omgeving geeft juist voldoening, net als vrijwilligerswerk waarmee je het verschil kunt maken. Je rechtvaardigheidsgevoel wordt nogal eens aangesproken.

Gezondheid

Kwaaltjes of pijntjes smelten weg als sneeuw voor de zon en ook je positieve instelling is deze zomer niet stuk te krijgen. Het lijkt erop dat je deze maanden kunt bijkomen van alle voorgaande stress en daardoor energiek de herfst in gaat. Veel bewegen en lekker sporten hoort bij je als Ram en doet je nu extra goed.

MT30_31 M30_31 horizontale lijn roze Beeld
MT30 Zomerhoroscoop Beeld

(21-4 t/m 21-5)

De meeste Stieren worstelen al een tijdje met tegengestelde verlangens. Aan de ene kant heb je zin in vernieuwing, aan de andere kant houd je alles het liefst bij het oude. Lastig, omdat je wel allerlei plannen hebt. Maar of het lukt om die ook uit te voeren?

Liefde

Een bestaande relatie wordt intenser. Als je lang samen bent, voel je elkaar steeds beter aan. Als echte Stier hecht je aan zekerheid. Dan is het fijn als je weet dat de ander er voor je is.

Relaties

Met de jaren verlies je vrienden. Niet altijd zo definitief trouwens, soms ook omdat je leven verandert of mensen verhuizen. Al gaat dat niet snel, juist in deze periode bouw je geleidelijk ook weer nieuwe vriendschappen op. En met vrienden die iets verder weg wonen, houd je als trouwe Stier altijd contact met een belletje, appje of kaartje.

MT30 Zomerhoroscoop Beeld

Werk

Je krijgt veel verantwoordelijkheden. Die kun je aan, maar je bent er niet altijd blij mee. Doordat je een ster bent in volhouden en doorzetten, heb je ook de kracht om je doelen te bereiken. Voor ‘verse’ pensionado’s is het daarom vaak erg wennen; welke doelen heb je nog en waarmee kun je nu aan de slag? Zodra je dat plichtsbesef wat loslaat, ontdek je bijna te veel leuks, van een interessante cursus tot suppen met de klein-kinderen. De maanden juli en augustus steek je in actief bezig zijn en uitzoeken wat je wilt. Daarna ben je weer meer je gezagsgetrouwe zelf.

Gezondheid

Op financieel gebied is voorzichtigheid geboden. Dat zit je erg dwars, vooral omdat het zo lastig te combineren lijkt met je bourgondische inslag. Dat valt in de praktijk best mee. Als je suiker en vet weet te mijden, kun je op een lekkere en leuke manier gezond oud worden.

MT30_31 M30_31 horizontale lijn roze Beeld
MT30 Zomerhoroscoop Beeld

(22-5 t/m 21-6)

Stilte voor de storm, dat is de beste manier om deze maanden te omschrijven. Alsof je eerst wat rust wilt voordat je er in het najaar weer tegenaan gaat.

Liefde

Je verkeert graag in elkaars gezelschap en geniet ervan om samen leuke dingen te doen. Dat geeft stof om over te praten en brengt jullie (nog) dichter bij elkaar. Ga je solo door het leven? Dan kun je zomaar een leuke vriendschap sluiten die best wat meer zou kunnen worden…

Relaties

Je bent blij met je vrienden en het goede contact dat je met ze hebt. Dat geldt trouwens ook voor buren of collega’s. Als je (klein)kinderen hebt, breng je graag tijd met ze door. Je vindt het fijn om ze ook iets te kunnen leren. Dat kan van alles zijn; de liefde voor boeken, samen koekjes bakken of een eigen minimoestuintje aanleggen.

MT30 Zomerhoroscoop Beeld

Werk

Je zoekt al een tijd werk of andere bezig-heden die een bepaald nut hebben. Als echte Tweelingen ben je commercieel ingesteld. Die kant verdwijnt wat meer naar de achtergrond, al zul je altijd zorgen dat je voldoende geld verdient als dat nodig is. Bezigheden die met cliënten of patiënten te maken hebben, passen nu het best in je straatje.

Gezondheid

Je longen zijn je zwakste punt. Extra goed opletten voor het virus dat helaas nog steeds rondwaart, is dus geen overbodige luxe. Buitenlandse vakanties van jezelf of van mensen in je omgeving verhogen het risico. Gelukkig heb je de rest van dit jaar een goed herstellend vermogen.

Gezondheid

Op financieel gebied is voorzichtigheid geboden. Dat zit je dwars, vooral omdat het zo lastig te combineren lijkt met je bourgondische inslag. Dat valt in de praktijk best mee, blijkt deze zomer. Als je suiker en vet mijdt, kun je op een lekkere en leuke manier gezond oud worden.

MT30_31 M30_31 horizontale lijn roze Beeld
MT30 Zomerhoroscoop Beeld

(22-6 t/m 23-7)

Voor de gevoelige Kreeft die houdt van veiligheid en geborgenheid is de huidige chaos in de wereld extra ingrijpend. Late Kreeften hebben moeite met spanningen van buitenaf. Omdat je niet alleen gevoelig maar ook krachtig en creatief bent, vertrouw je op je intuïtie en lost zo veel op.

Liefde

Stormachtige tijden. Je hebt je hart verpand terwijl jij of die ander bezet is, of is er een andere complicatie die de verliefdheid allesbehalve zorgeloos maakt. Gebonden Kreeften hebben het een stuk gemakkelijker; bij hen is de kans groot dat de relatie juist hechter en sterker wordt.

Relaties

Familie staat op één, met de (klein)kinderen onbetwist aan de leiding. Je hebt mensen om je heen nodig, laat zelden iemand in de steek en zorgt graag voor anderen. Niets maakt je gelukkiger dan een huis vol dierbaren – en dan met z’n allen aan tafel. Kreeften zonder eigen kinderen zorgen met net zo veel liefde voor mensen uit hun omgeving. Nadeel van die zorgzame kant: je hebt wel erg veel moeite met loslaten…

MT30 Zomerhoroscoop Beeld

Werk

Door je creativiteit te ontwikkelen, groeien je zelfvertrouwen en kracht. Dat helpt je meer jezelf te zijn en slimme oplossingen te verzinnen op werkgebied. Omdat je empathisch vermogen ook groot is, word je gevraagd of meteen aangenomen voor een leuke baan of klus. Want wie wil er nou niet met je samenwerken? Zo wordt de zomer een tijd van zelfontplooiing en ontwikkeling.

Gezondheid

Als je een uitlaatklep hebt voor je emoties, komt dat je gezondheid ten goede. Je hebt je altijd ingezet voor je omgeving. Nu is het tijd om wat meer aandacht aan je eigen behoeften te schenken. Gewoon lekker wat aanrommelen doet je goed.

MT30_31 M30_31 horizontale lijn roze Beeld
MT30 Zomerhoroscoop Beeld

(24-7 t/m 23-8)

Dit is jouw jaargetijde; een Leeuw hoort zich te koesteren in de zon. Je bloeit en laadt op in de zomer en bent zo veel mogelijk buiten. De opgedane positieve energie kun je trouwens wel gebruiken; tegenstrijdige invloeden maken dat je je behoorlijk onrustig voelt.

Liefde

Je vraagt je af of die ander echt bij je past en hoe je samen verder wilt. Dat betekent trouwen voor de ene en een nieuwe manier van samenleven voor de andere Leeuw. De drang naar vrijheid en hang naar alles laten zoals het is strijden om voorrang. Toch lukt het, vaak met wat extra moeite, een liefdesrelatie hecht te houden of hechter te maken.

Relaties

Ook in je vriendschappen is het tijd voor een grote opruiming. Je laat de goede beter worden en de slechte verwateren. Falen, gezichtsverlies, dat zijn zaken waar Leeuwen van wakker liggen. Daarom ga je heftige ruzies liever uit de weg. Nu maak je de keus om echt grote ergernissen niet meer over je kant te laten gaan, zonde van je tijd en energie. Zorgen over een geliefde zijn deze zomer iets minder nodig.

MT30 Zomerhoroscoop Beeld

Werk

Wijzigingen op werkgebied hebben nogal wat invloed op de langere termijn. Misschien verander je van baan, begin je voor jezelf of ga je met pensioen. Je hebt nog best wat twijfels, maar dit is een goede tijd om plannen te maken. Zo krijg je een beter beeld van wat je kunt verwachten.

Gezondheid

In beweging komen doet je goed. Grote kans dat je op reis gaat om een nieuw land te ontdekken. Of juist om op bezoek te gaan bij familie of vrienden ver weg die je lang niet hebt gezien. Zaten er eerder voor dit soort ondernemingen kwaaltjes in de weg? De sterren staan nu zo gunstig dat je daar geen last van hebt. Wel is het slim om een beetje op je uitgaven te letten. Of het geld vliegt eruit, of je oplettendheid levert juist fijne voordeeltjes op.

MT30_31 M30_31 horizontale lijn roze Beeld
MT30 Zomerhoroscoop Beeld

(24-8 t/m 22-9)

Het wordt een aangename zomer. Plannen pakken goed uit en je hebt de wind mee, waardoor plannen eerder lukken en alles lichter voelt. Je houdt van orde en overzicht, daarom komt de disbalans op wereldniveau hard bij je binnen. De situatie verlamt je af en toe. Toch weet je je eigen weg te vinden en zaken te regelen.

Liefde

Ware liefde is belangrijk voor een Maagd. Die heb je in je leven, of je bent er al een hele tijd naar op zoek. In deze maanden wil je verdiepen wat je hebt. Zo denk je aan samenwonen en/of elkaar vaker zien. Tegelijkertijd betekent dat misschien wel onafhankelijkheid en vrijheid opgeven. Daar krijg je het een beetje benauwd van, terwijl die angst nergens voor nodig is. Spelen eerdere ervaringen je parten?

Relaties

Romantiek en nieuwe vriendschappen hangen in de lucht. Je bent nu liever samen met anderen dan steeds in je eentje, al blijft je zelfstandigheid heilig. De meeste Maagden beleven dit jaar een topzomer met tijd genoeg om van alles te ondernemen, ook met de (klein)kinderen. Daarnaast is er ook ruimte voor lekker even niets doen, iets wat de gemiddelde Maagd zichzelf zelden gunt.

MT30 Zomerhoroscoop Beeld

Werk

Dat er steeds van alles geregeld en veranderd moet worden, begint je de keel uit te hangen. Jij houdt liever overzicht en bent niet dol op telkens weer iets nieuws. Toch voel je voldoening als de boel eenmaal op orde is, zelfs als dat door gebrek aan voldoende hulp of menskracht langer duurt dan gehoopt.

Gezondheid

Je weet als geen ander wat goed is voor je lijf. Was dat gezonde dieet een beetje weggezakt? Nu pak je het vol enthousiasme weer op. En met resultaat: kwaaltjes genezen sneller en je voelt je ook gezonder en fitter. Die geïrriteerde maag ontstaat door nervositeit. Maar dat is toch nergens voor nodig?

MT30_31 M30_31 horizontale lijn roze Beeld
MT30 Zomerhoroscoop Beeld

(23-9 t/m 22-10)

Je bent gelukkig en tevreden in en om je huis, maar gaat nu ook graag op stap. Door wat je ziet in winkels en bij anderen, kom je op ideeën. Misschien is het toch een idee om wat dingen te veranderen? Eenmaal thuis, de plek waar je tot rust komt, neem je de tijd om die dromen uit te werken.

Liefde

Deze zomer wil je echt niet in je eentje doorbrengen. Je hang naar delen en samen zijn lijkt aanstekelijk; grote kans dat een dierbaar familielid zwanger wordt, gaat samenwonen of trouwen. Heb je voor die laatste gelegenheid geen geliefde om mee te nemen? Dan ga je op zoek naar iemand in je leven.

Relaties

Dingen samen doen staat meer dan ooit op je agenda. Met parter, familie of vrienden. Het liefst trakteer je al je (klein)kinderen op gezellige uitstapjes. Regent het? Dan lees je met liefde voor of gaat, creatief als je bent, binnen hutten bouwen of toneelstukjes instuderen met de kinderen. En winkelen kan ook prima bij de meeste weertypes.

MT30 Zomerhoroscoop Beeld

Werk

Maak je mooie en luxe items als werk of hobby, dan profiteer je van een stijgende vraag. Van dat geld kun je mooi nieuwe kleding, tassen en schoenen kopen. Dat doe je trouwens pas nadat je de kledingkast hebt uitgemest. Ook Weegschalen zonder creatief werk of een dito hobby maken schoon schip, en stralen vervolgens voor niet al te veel geld in nieuw gevonden of geshopte outfits. Ben je in het gelukkige bezit van een (flinke) tuin? Dan ‘pimp’ je die snel helemaal naar je zin.

Gezondheid

Veel van die gezelligheid heeft een iets minder prettig bijverschijnsel; je broeken en vrolijke zomerrokjes willen ineens niet meer dicht. Ga je voor de vrolijkheid plus een extra kilootje? Of houd je je in en geniet je met mate? Dat laatste lukt de meeste Weegschalen verrassend goed.

MT30_31 M30_31 horizontale lijn roze Beeld
MT30 Zomerhoroscoop Beeld

(23-10 t/m 22-11)

Eén ziel, twee gedachten. Dat lijkt het motto in Schorpioenen-land. Gaat het gewoon prima of heb je het lastig? Dat lijkt naast elkaar te bestaan. Omdat je zo sterk bent, kun je veel aan. Maar diep vanbinnen wens je geregeld dat er een einde komt aan het gezeur, gedoe en de verantwoordelijkheden.

Liefde

Je houdt vast en laat niet los, vooral op het gebied van emoties. Als je daarbij voelt dat het anders moet maar dat niet lukt, kun je het daar best moeilijk mee hebben. Dat leidt tot depressieve gevoelens en/of een grote bezorgdheid om een geliefde, familielid of huisgenoot.

Relaties

Je hebt minder tijd voor vrienden en andere dierbaren. Dat zit je niet lekker, omdat je niemand in de steek wilt laten. Maar al die mensen willen er nu juist voor jóú zijn. Om hulp vragen vind je moeilijk. Maar als je merkt dat het de relatie tussen jullie versterkt en verdiept, ontdek je hoe fijn en bijzonder dat kan zijn.

MT30 Zomerhoroscoop Beeld

Werk

Soms vaar je op routine, dan weer op je intuïtie. In elk geval lukt het prima om te doen wat er moet gebeuren. Sterker nog: werk kan een goede afleiding zijn. En dan maakt het niet uit of dat een betaalde baan is, je vaste vrijwilligersklus of iets praktisch doen voor een ander. Het is hoe dan ook lekker om even met iets heel anders bezig te zijn.

Gezondheid

Zelfs taaie, ijzersterke Schorpioenen hebben af en toe rust nodig, juist omdat spanning intens vermoeiend kan zijn. Praten met iemand die je vertrouwt, is een goede remedie. Als je alles binnen blijft houden, plof je op een goede dag uit elkaar. En dat is verre van gezond. Sporten is dat juist wel, dus goed plan om (weer) te gaan zwemmen, (hard)lopen of tennissen.

MT30_31 M30_31 horizontale lijn roze Beeld
MT30 Zomerhoroscoop Beeld

(23-11 t/m 22-12)

Hoewel Boogschutters nogal reislustige types zijn, is honkvast nu het toverwoord. Grote kans dat je de laatste tijd meer aandacht aan het thuisfront hebt geschonken en dat voorlopig blijft doen. Die verre reizen komen wel weer.

Liefde

Je haalt positieve energie uit de interactie met de mensen die dichtbij staan. Wie solo leeft, zou best eens nieuwe contacten kunnen opdoen. Bij iemand die je claimt, houd je het niet uit. Maar als je alle ruimte krijgt, ben je hondstrouw. Het helpt als jullie ook goed met elkaar kunnen praten.

Relaties

Er staat gezinsuitbreiding in de sterren. Is het een baby of een schattige pup of kitten? Die twee laatste passen in elk geval perfect bij een dierenvriend en groenfan als jij. Je hebt, naast de natuur, een brede interesse waarover je graag met anderen discussieert. Mensen die nooit een boek lezen, daar kun je weinig mee. Hoewel degenen die je tegenkomt tijdens een uitstapje, op het strand of het terras de uitzondering op die regel lijken.

MT30 Zomerhoroscoop Beeld

Werk

Communicatie is belangrijk voor je. Je geeft graag kennis door en drukt je krachtig uit, zowel mondeling als schriftelijk. Wilde je altijd al een boek schrijven, grijp dan deze zomer je kans! Of laat de (klein)kinderen zien hoe je met woorden speelt. Binnen een baan of andere vaste werkrelatie zijn er veranderingen op komst. Zelfstandig als je bent, red jij je daar prima mee. (Net) gestopt met werken? Je blijft als vanouds druk bezig!

Gezondheid

Veel en lekker eten is een zwakke plek. En in het bos, langs het strand of door de duinen wandelen is dan niet altijd genoeg om je gewicht zo te houden als je wilt. Waarom pak je niet vaker de fiets in plaats van de bus of auto? Of huur een kano en zet je armspieren aan het werk. Zolang je doet waar je plezier in hebt in een mooie omgeving, gaat die verbranding bijna vanzelf.

MT30_31 M30_31 horizontale lijn roze Beeld
MT30 Zomerhoroscoop Beeld

(23-12 t/m 20-1)

Lang gekoesterde dromen die je nooit hebt kunnen realiseren omdat je het te druk had met andere dingen, komen weer naar boven. Dit zou weleens het moment kunnen zijn om ze in praktijk te brengen.

Liefde

Steenbokken hoeven niet zo nodig afwisseling in de liefde. Zoals altijd hecht je ook deze zonnige maanden aan tradities en familie. Omdat je een echte doener bent, ben je weken in de weer om het thuis aangenaam te maken.

Relaties

Voor advies kan iedereen bij je terecht. Daar krijg je dankbare en enthousiaste reacties op. Je bent de rots in de branding van de familie die altijd met praktische oplossingen komt. Nu vind je het tijd om de teugels te laten vieren en plezier te hebben met de mensen van wie je houdt. Daarvoor ga je graag de deur uit, maar niet al te ver of te duur. En dat hoeft ook niet als je op familiebezoek gaat.

MT30 Zomerhoroscoop Beeld

Werk

Met geld is het opletten geblazen. Het gaat langzaam maar zeker de goede kant op met de financiën, maar daar moet je wel hard voor werken. Dat kan (nog) in loondienst of een (eigen) bedrijfje zijn, maar ook daarna ter aanvulling van je pensioen. Zijn extra klussen niet haalbaar, dan verander je je uitgavenpatroon.

Gezondheid

Ziek zijn of aandacht schenken aan kwaaltjes, daar doe je niet aan als taaie, sterke Steenbok. Je hebt het er trouwens ook veel te druk voor. Bijzonder genoeg heb je ook bijna nooit gezondheidsklachten. Toch zijn je tanden en botten kwetsbare plekken die je beter in de gaten kunt houden, zeker nu je wat ouder wordt. Goede mondverzorging is geen overbodige luxe en warmte en bewegen houden je botten soepel.

MT30_31 M30_31 horizontale lijn roze Beeld
MT30 Zomerhoroscoop Beeld

(21-1 t/m 18-2)

Van alles niet zelf kunnen beslissen, dat was tijdens de pandemie misschien wel je grootste probleem. Langzaam maar zeker voel je je vrijer, al zit de schrik erin en heb je een – helaas reële – angst dat corona in het najaar zo weer terug kan komen. Dat weerhoudt je er niet van nu op te gaan in het genot van volop (bewegings)vrijheid onder de zon.

Liefde

De omstandigheden of verwachtingen uit je omgeving beknotten je. Je voelt je daar af en toe flink door geremd, maar kunt het ook afschudden. Dan viert de onafhankelijkheid even hoogtij, ga je op stap en zit je goed in je vel. Met duidelijk zijn temper je onuitgesproken eisen en verlangens. Je wordt beter begrepen en dat komt veel relaties ten goede. Een geliefde hoeft niet 24 uur om je heen te zijn, maar wel graag in de buurt!

Relaties

Als familie of vrienden te veel op je leunen, krijg je het benauwd. En niet in alle situaties vind je dat je je daarvan los kunt of mag maken. Dat is frustrerend, maar tijd doorbrengen met oude vrienden die je nemen zoals je bent helpt echt.

MT30 Zomerhoroscoop Beeld

Werk

Met een baas boven zich komen Watermannen niet goed uit de verf, ze nemen liever zelf beslissingen. De zomer van 2022 biedt ruimte om vrij te nemen en er daarna een schepje bovenop te doen. Dat geldt net zo goed als je de pensioen-gerechtigde leeftijd voorbij bent. Dan ga je stug door met wat je deed of begint liever nog aan een heel nieuw hoofdstuk in een ander werkgebied.

Gezondheid

Als Waterman ben je duidelijk niet bang voor verandering. Dat kan een nieuw huis zijn, een andere stad of gewoon wat kleine aanpassingen in hoe je woont, hoe je werkt of wat je hobby’s zijn. Als jij je vrij voelt, gaat het goed met je gezondheid. Dus pas vooral de sfeer aan als je daar behoefte aan hebt. Verder kan iets meer bewegen geen kwaad. Verstandig eten doe je meestal al.

MT30_31 M30_31 horizontale lijn roze Beeld
MT30 Zomerhoroscoop Beeld

(19-2 t/m 20-3)

Overgevoeligheid aan de ene en kracht aan de andere kant. Die twee strijden om voorrang. Door alle verdrietige berichten in de media en de agressie en het onbegrip in de wereld kun je de behoefte voelen je af te sluiten. Maar ben je (te) veel alleen, dan ga je dobberen en tobben.

Liefde

Helaas zal niet iedereen je gevoeligheid begrijpen, daardoor zijn veel Vissen (weer) single. De kracht die nu ook sterk aanwezig is, helpt je je afzondering te doorbreken. Door op je intuïtie te vertrouwen, weet je eigenlijk precies wie er wel of niet bij je past. En laat je deze zomer nou ook nog eens romantischer zijn dan in jaren. Daar moet toch iets moois uit komen…

Relaties

Als je eropuit gaat, kom je meer gelijkgestemden tegen dan anders. Dat lukt wandelend, sportend of relaxend aan het zoete of zoute water en helemaal tijdens muzikale evenementen. Voor je (klein)kinderen ben je inspirerender dan ooit. Je verzint de meest magische sprookjes en gaat onvermoeibaar met ze naar het zwembad of strand. Dat levert ook nog leuke, ontspannen foto’s op, omdat ze met en bij jou zo zichzelf zijn.

MT30 Zomerhoroscoop Beeld

Werk

Geld verdienen gaat je gemakkelijk af deze maanden. Jammer dat het ook zo weer op is. Maar zo ben je, af en toe moet er iets bijzonders voor jezelf of een dierbare worden gekocht. Niet (meer) werkende Vissen vinden een bezigheid om blij van te worden. Daar klaart het humeur van op!

Gezondheid

Dingen doen waar je plezier in hebt is goed voor alles, inclusief je gezondheid. In goed gezelschap ben je veel minder geneigd toe te geven aan je zwak voor zoet, hartig of toch dat ene (of twee, of drie) wijntje meer. Je ontdekt weer eens dat je veel sterker bent dan je denkt. En op gevoel lukt verstandig(er) eten en drinken (bijna) vanzelf.

Marjolijn de JongGetty Images
Meer over

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden