Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Persoonlijk

Kerst vieren op jóuw manier: ‘Ik geniet van twee relaxte dagen vol rust’

kerst-vieren-op-jouw-manier-ik-geniet-van-twee-relaxte-dagen-vol-rust.jpg

Met de hele familie om tafel en heel veel eten? Niet voor Winnie… Voor haar is kerst vieren vooral genieten van de rust om zich heen. “Beetje mediteren, lezen, poes op schoot en hond naast me.”

“Voor mij geen Mariah Carey, Frank Sinatra of andere jingle bells.”

Geen kerst vieren

“Ik geniet vooral van de rust om me heen. Beetje mediteren, lezen, poes op schoot en hond naast me. Van jongs af aan heb ik kerst nooit leuk gevonden, het voelde gewoon niet echt ontspannen bij ons thuis.”

Belangrijkste personen

“Toen de kinderen nog klein waren, ging mijn ex vaak met ze naar familiefeestjes, ik bleef thuis. Mijn kinderen zijn de belangrijkste personen in mijn leven en mijn huis staat altijd open als ze langs willen komen, maar het is zeker geen verplichting. Ook niet met kerst. In voorgaande jaren kwamen ze crashen na de kerstfestiviteiten bij hun studentenvereniging. Ik leerde ze dan om hier met slofsokken aan in hun trainingsbroek lekker de batterij op te laden.”

Lees ook: Mijn verhaal: ‘Het leek ons ultiem leuk om als één grote familie onder één dak te wonen’

Meditatiemuziek

“Mijn vriend komt met kerst vermoedelijk ook langs. Hij is muzikant. Net als elke zaterdagochtend zullen we dan heel relaxed in de erker zitten, waar hij zijn eigen liedjes schrijft en prachtige meditatiemuziek maakt waar je acuut ontspannen van raakt. Mijn kerstboodschap is: lief zijn voor iedereen om je heen met respect voor de natuur en dieren. Maar dat geldt eigenlijk het hele jaar.”

Twee relaxte dagen

“Met kerst geniet ik van twee relaxte dagen vol rust en spontane bezoekjes. Vaak ga ik op kerstavond naar een gospelkerk of luister ik in de kerk naar de kerstboodschap. Die bezinning spreekt me aan en stemt tot nadenken. Ik reflecteer elke week, kijk terug op de mooie momenten en denk na wat ik van bepaalde ervaringen kan leren. Met kerst net zo. Maar dan in alle rust want mail, telefoon en whatsapp blijven stil.”

Tekst | Els Meyer
Fotografie | Petra Hoogerbrug

Dit artikel verscheen eerder in Margriet 2019-51
Je kunt deze editie nabestellen via Magazine.nl.

Artikelen van Margriet ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

 

 

Ook interessant