Margriet logo
CliniClowns: Een bedtijdbezoek voor een zorgeloze nacht Beeld CliniClowns
Beeld CliniClowns

Joyce: ‘Door het bezoek van de CliniClowns kon Owen (4) zorgeloos in slaap vallen’

De CliniClowns spelen sinds vorige winter ook ’s avonds in het ziekenhuis. Omdat het dan donker en stil is, is dit een moment dat zorgen en angst extra ruimte krijgen. De CliniClowns willen juist dán even afleiding en plezier brengen, zodat de kinderen zorgeloos in slaap vallen. Owen (4) was één van de kinderen die niet goed kon slapen in zijn ziekenhuisbed.

Margriet samen met CliniClowns

Zijn moeder Joyce: “Een bedtijdbezoek van de CliniClowns gaf Owen afleiding waardoor hij weer kon ontspannen en lachen. Dit is voor onschatbare waarde als moeder.”

‘Eindelijk een lach op zijn gezicht’

Owen belandde met ernstige benauwdheidsklachten in het ziekenhuis: hij had een virusinfectie van de onderste luchtwegen met daar bovenop astma. Joyce: ”Hij was nog nooit ziek geweest, en nu astma… Door de zuurstofbuisjes in zijn neus moest hij erg huilen. Door alle stress kreeg hij het zelfs nog benauwder. Ik werd er zó verdrietig van, omdat je je kind wil beschermen.” Ze vertelt dat ze de eerste periode in het ziekenhuis vooral geleefd werden. Er was veel onrust, stress en onzekerheid.

Na vier dagen kreeg Owen een bedtijdbezoek van CliniClowns Keet en Peer. Joyce: “Ze hadden lichtjes en een muziekje mee waardoor het heel rustig werd. In eerste instantie verstopte Owen zich, maar ik zag wel dat hij nieuwsgierig was. Hij ontspande, vergat zijn zuurstofmasker en de rest om zich heen. Ze hadden ook knuffels bij zich waarmee ze speelden. Voor het eerst in dagen zag ik Owen weer lachen, hij vond het geweldig! Na een spannende tijd was dit moment meer dan welkom. Niets is zo fijn als je kind blij te zien.”

Geef een bedtijdbezoek voor een zorgeloze nacht

Bedtijdbezoeken

Joyce vertelt dat Owen vervolgens positief de nacht in ging. ”De bijzondere bedtijdbezoeken zijn heel waardevol voor kinderen. Het ziekenhuis is spannend voor een kind, er is namelijk weinig leuks. De CliniClowns geven kinderen een kalmerend moment van vrolijkheid, vlak voor het slapen gaan. Hierdoor vallen ze zorgeloos in slaap en laat het ze even vergeten dat ze ziek zijn…”

Geef kinderen een zorgeloze nacht

Heel veel kinderen hebben moeite met slapen in het ziekenhuis door spanning en angst. En dit terwijl een goede nachtrust heel belangrijk is voor een ziek kind. De clowns komen ’s avonds langs met muziek, liedjes en lichtjes. Omdat elk kind anders is, is elk bedtijdbezoek uniek. Voor vijftien euro bezorg je een kind een zorgeloze nacht. Doneer jij ook?

CliniClowns: Een bedtijdbezoek voor een zorgeloze nacht Beeld CliniClowns
Beeld CliniClowns

Bron & beeld | CliniClowns

Commerciële redactieCliniClowns

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden