Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Persoonlijk

Zij van Jeroen van Koningsbrugge: Marie-Claire Witlox

marie-claire.jpg

Hoe is het om de partner van een bekende Nederlander te zijn? Deze week: actrice Marie-Claire Witlox (40), echtgenote van duizendpoot Jeroen van Koningsbrugge (44).

“In 2004 speelde ik in een kindermusical waarmee we op tournee gingen door Amerika. De première was op Broadway. Heel bijzonder. Vandaar dat mijn goeie vriendin Marieke er op de première bij wilde zijn. Zij is setdresser, kende Jeroen van de serie IC en wist dat hij op dat moment in New York was. Hij had daar een loft en zij zei dat hij het leuk vond als we bij hem kwamen logeren. De productiemaatschappij had voor mij uiteraard accommodatie geregeld, maar ik vond het fijner om samen met mijn vriendin in een appartement te 
slapen. Ik vloog met de theatergroep naar New York en Marieke zou zelf een ticket regelen. Alleen bleek zij zich te hebben vergist in de datum. Zij vloog een dag later. Dus ik zei: dat is dan toch raar als ik in mijn eentje naar Jeroen ga, ik ken die jongen helemaal niet. Maar zij vond dat ik gewoon moest gaan. Ik was heel zenuwachtig. Hij woonde op de 25ste verdieping en omdat ik last heb van claustrofobie zag ik ertegen op in mijn eentje die lift in te moeten. Dus vroeg ik Jeroen of hij me alsjeblieft beneden wilde komen ophalen. Toen ik in een taxi kwam aanrijden, stond hij voor het appartementencomplex op me te wachten. Vanaf het moment dat we elkaar zagen, waren we allebei verkocht. ’s Avonds hebben we heerlijk door de stad gelopen en veel gekletst. Dat het meteen heel vertrouwd voelde, is niet zo verwonderlijk. We komen allebei uit Den Bosch, bleken allebei bij dezelfde Albert Heijn te hebben gewerkt en dezelfde mensen te kennen. Ons hele leven waren we bij elkaar in de buurt geweest en dan komen we elkaar uitgerekend in New York tegen! Al na vier dagen vroeg Jeroen me op het dakterras ten huwelijk. Hoewel ik nooit de meerwaarde van trouwen inzag, dacht ik: ja, jij bent de enige met wie ik dat zou willen. Voor die tijd had ik een aantal ervaringen achter de rug waardoor ik eigenlijk een beetje klaar was met relaties. Achteraf denk ik dat het heel zinvol is geweest dat ik die andere mannen heb ontmoet, want daardoor wist ik precies wat ik zocht. Terwijl ik bij eerdere partners slechts één aspect van hen aantrekkelijk vond, vond ik bij Jeroen alles in één. In de zomer van 2005 zijn we getrouwd in Las Vegas. De hele plechtigheid duurde acht minuten, maar ze behoren tot de indrukwekkendste acht minuten uit mijn leven.”

Dit is een gedeelte uit het interview met Marie-Claire Witlox. Lees het hele interview in Margriet 2017-48/49, bestel deze editie na via magazine.nl.

Interview | Mieke van Wijk
Fotografie | Marloes Bosch
Visagie | Nicolette Brøndsted

Bekijk ook

Met deze originele, zelfgemaakte soepkom van een kleine pompoen laat jij jouw gasten nog wel even napraten over jouw herfstdiner.

Lees ook

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Ook interessant