Margriet logo
null Beeld Redactie
Beeld Redactie

PREMIUM

Januari: kleurloze maand of heerlijk rustig?

De eerste maand van het jaar kan wat saai en somber aanvoelen. Wat vind je van januari? Zie je altijd op tegen de eerste weken van het nieuwe jaar of ben je blij dat het normale leven weer is begonnen?

null Beeld
  • Waar de een energie krijgt van de start van het nieuwe jaar voelt de ander zich – na alle drukte in december - in januari juist neerslachtig. Dit wordt ook wel de ‘januariblues’ genoemd.
  • Blue Monday, de treurigste dag van het jaar, valt niet voor niets in januari.
  • De tweede vrijdag van de maand staat ook wel bekend als ‘quitters day’, omdat de meesten hun goede voornemens dan hebben laten varen.
  • Uit een poll onder onze lezeressen blijkt dat 61% blij is dat in januari de rust weer is terug-gekeerd. 39% vindt deze maand maar saai en zou hem liever helemaal overslaan.
    Bronnen: vrt.be, dokteronline.com

Lezeres Linda de Pee

“Heerlijk dat alle drukte voorbij is en ik niet meer mijn hoofd hoef te breken over planningen, boodschappen enzovoort.”

Lezeres Zita van der Heyden

“Januari is lang, saai en eindeloos, ook wat de portemonnee betreft. In de dure decembermaand komt mijn geld altijd wat eerder, rond de 20ste, maar daar is helaas niet veel meer van over. Nu moet ik die hele maand nog. Gelukkig heb ik de luxe van spaargeld, maar die luxe heeft niet iedereen.”

Lezeres Mieke Braaksma

“De eerste weken van januari vind ik fijn. Later in de maand wordt het vaak minder, vooral als het buiten alleen maar grijs is.”

Geluksprofessor Patrick van Hees op metronieuws.nl

“Misschien houd je niet van deze periode, maar als je tegen jezelf blijft zeggen hoe erg het is, word je daar vanzelf chagrijnig van. Probeer je interne monoloog over deze tijd van het jaar te veranderen.”

null Beeld

Lezeres Lydia Diederen

“Ik vind die eerste weken van het nieuwe jaar ronduit vreselijk. Juist omdat de gezelligheid en ‘warmte’ er niet meer zijn.”

Lezeres Marij Wanten

“Het is mijn maand. Weer een jaartje erbij. Dit jaar tik ik de zestig aan. Mooi dat ik het mag vieren.”

Lezeres Ans van Griensven

“Eindelijk tijd om even bij te tanken. Voordat je het weet staat het volgende feest voor de deur: carnaval.”

Lezeres Toos Bora

“Ik ben altijd blij als de januarimaand aanbreekt. Het wordt weer langer licht en het voorjaar komt eraan, mijn favoriete seizoen.”

Lezeres Golda Hulstein

“Lekker terug naar normaal. Hoe meer ritme in mijn leven, hoe beter ik functioneer.”

Tara BeckRedactie

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden