Margriet logo
null Beeld Ester Gebuis. Styling: Sadia Veenstra. Visagie: Tirzah Waasdorp.
Beeld Ester Gebuis. Styling: Sadia Veenstra. Visagie: Tirzah Waasdorp.

PREMIUM

Jacqueline deed mee aan Boer zoekt vrouw: ‘Het heftigst was dat ik zo lang mijn mond moest houden’

Met alle datingprogramma’s die er bestaan, is het tegenwoordig een kleine stap om te proberen je grote liefde op die manier te vinden. Soms lukt dat, soms niet. Jacqueline Lengers (60) deed begin 2020 mee aan Boer zoekt vrouw, toen ze schreef op paardenboer Geert-Jan.

null Beeld

Boer zoekt vrouw

“Voor mij is een liefdesrelatie geen voorwaarde voor een gelukkig leven. Ik ben getrouwd geweest en heb daarna altijd gedacht: als ik hem tegenkom, kom ik hem tegen. Zo niet, dan steek ik mijn energie ergens anders in. Maar natuurlijk is het fijner om te kunnen delen, alleen is ook maar alleen. Mijn deelname aan Boer zoekt vrouw was het idee van mijn dochter. Geert-Jan leek me een leuke man, ik heb echt op hém geschreven, niet omdat ik per se mee wilde doen aan dat programma. Maar in het begin was het voor mij toch vooral een grap. Toen ik echter één van de vijf vrouwen was die met Geert-Jan op dagdate mochten, wilde ik toch stiekem ook wel blijven logeren.”

‘Lang je mond houden’

“Wel heb ik de impact van dit hele avontuur zwaar onderschat. Ik vond het heel indrukwekkend, ben ook veel herkend, dat had ik absoluut niet verwacht. Het heeft me heel veel energie gekost en ik zou het om die reden nooit meer doen. Voor die speeddate van vijf minuten was je bijvoorbeeld al een hele dag op pad. En ook al begon het voor mij als geintje, het werd een rollercoaster met mijn hart. Dat er altijd camera’s in de buurt waren, vond ik alleen maar leuk. Daar wen je snel aan.
Wat ik het allerheftigst vond, was dat ik zo ontzettend lang m’n mond moest houden. Er zit heel veel tijd tussen de opnames en de uitzendingen; dat is onmenselijk.”

‘Toch koos hij voor die ander’

“Dat Geert-Jan uiteindelijk niet voor mij koos, was slikken. We hadden een enorme klik en ’s avonds zei hij tegen mij dat hij wist wie hij ging kiezen. Dat zeg je niet tegen iemand van wie je afscheid gaat nemen. Toch koos hij de volgende ochtend voor die andere deelneemster. Het is heel heftig, want je moet dan meteen weg. Het is een bizarre afsluiting. Op de terugweg heb ik mijn auto langs de kant moeten zetten en gedacht: huh? Wat is hier gebeurd? En eenmaal thuis mag je het er dan dus met niemand over hebben, dat is vreselijk moeilijk. Vanuit het programma bellen ze je wel, hoor, ook Yvon Jaspers zelf. Meteen na de exit belde ze me om te checken of ik veilig thuis was gekomen en daarna nog meerdere malen om te vragen hoe het met me ging.”

null Beeld

‘We hadden een relatie tijdens de terugblik’

“Tussen Geert-Jan en die andere vrouw liep het bijna meteen spaak. Weinig mensen weten dat hij en ik elkaar daarna alsnog vonden en elkaar vier maanden lang hebben opgezocht. Dan spraken we af in hotels, vermomd met hoeden en zonnebrillen. Maar hij bleef een twijfelkont. Hij wist het nooit, dat zag je ook in het programma. Wij hadden een relatie toen hij in z’n eentje bij Yvon Jaspers op de bank zat voor de terugblik. Dat hij op dat moment niet naar buiten trad over ons was voor mij een breekpunt. Dat vond ik ook naar mijn kinderen en vrienden toe niet leuk; hij zette mij toen toch voor schut. Toch heb ik absoluut geen hekel aan hem. Hij stuurde me onlangs nog een bos rozen. Maar het hoofdstuk Geert-Jan is voor mij afgesloten.”

Suus RuisEster Gebuis. Styling: Sadia Veenstra. Visagie: Tirzah Waasdorp.

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden