null Beeld

Interview Maarten ’t Hart over zijn boek, moeder, ouder worden en beroemd zijn

Schrijver Maarten ’t Hart (70) vertelt in Margriet over zijn nieuwe boek Magdalena, zijn moeder, ouder worden en beroemd zijn. Lees hier een fragment uit het interview.

Welke voordelen van het ouder worden heeft u ontdekt? “De ambitie valt een beetje weg. Ik wilde altijd heel graag een geweldige schrijver zijn, beroemd worden en de hele wereld veroveren. Dat heb ik helemaal niet meer.” Maar u bent een beroemd schrijver geworden en niet alleen in Nederland en België, maar ook in het Duitse taalgebied. (Lacht) “Ja, je zou kunnen zeggen dat het is gelukt. Maar ik zou nog beroemder kunnen zijn en ook in het Engels vertaald, bijvoorbeeld. Maar in de Angelsaksische landen zijn mijn boeken niet aangeslagen. Frustrerend? Vroeger wel. Nu niet meer.” Bent u met dit boek over uw moeder een beetje uitgeschreven? Uw boeken zijn immers autobiografisch. Of ligt er nog wat onontgonnen terrein? “Nee, eigenlijk niet. Misschien is het nu wel op. Ik heb ook geen echte plannen. Er liggen nog wat verhalen, dus komt er wellicht nog een bundel, maar verder denk ik nog niet.” De moestuin trekt meer. (Enthousiast) “Ik ben weer in de tuin bezig hoor, ik snak naar een beetje zon, zodat ik de grond kan omspitten, de plantjes erin kunnen, de aardappels ... Héérlijk.”

null Beeld

Wil je het hele interview lezen? Bestel hier Margriet nummer 11.

Redactie Margriet

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden