Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Persoonlijk

Interview Alex Klaassen & Arjan Ederveen over humor, kinderen & liefde

alexarjen.png

Het leeftijdsverschil tussen Alex Klaassen (39) en Arjan Ederveen (58) is bijna twintig jaar, maar de acteurs en schrijvers lijken meer op elkaar dan je misschien zou denken. In Margriet praten ze over humor, kinderen en liefde.

Een fragment uit het interview:

Arjan is bijna een kwart eeuw samen met zijn Amerikaanse vriend Howie, die hij in de Amsterdamse uitgaanswereld leerde kennen. Ze wonen min of meer samen, maar dan boven elkaar. Beiden hebben een eigen etage.
“We hebben onze eigen ruimte nodig.” Alex is single. “Maar ik ben wel aan het daten en dat is eigenlijk heel leuk.” Arjan: “Volgens mij durf jij niet tegen mensen te zeggen dat je verliefd op ze bent.” Alex: “Ik ben in de liefde wat behoudend. In de kern ben ik natuurlijk bang om te worden afgewezen. Eigenlijk moet ik eerst zeker weten dat die ander mij ook leuk vindt. Dan kruip ik pas een beetje uit mijn schulp.” Arjan: “Maar als je niks zegt, schiet het natuurlijk niet op.” Alex: “Dat daten vind ik leuk, maar iets serieus, daar heb ik op dit moment ook niet zo veel behoefte aan. Ik vind het wel goed zo.” Arjan: “Misschien heb je tóch een verborgen bindingsangst? Ik denk dat het belangrijk is dat je elkaar vrij kunt laten. Ik heb bijvoorbeeld veel meer dan Howie behoefte aan rust. Ik kan dagen doorbrengen in mijn huisje in Friesland, Howie komt daar nooit. Ik ben dol op tuinieren, sta een hele dag te schoffelen, dat is niks voor hem. Hij is heel sociaal, heeft veel aandacht nodig. Aan de andere kant ga ik niet met hem mee de kroeg in. Prima zo. Hoewel ik natuurlijk ook weleens denk: ik wil verkering met iemand die ook van schoffelen houdt.”

m10Wil je het hele interview lezen? Bestel hier Margriet nummer 10.

Ook interessant