Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Persoonlijk

“Ik wil mijn schoonouders niet mee op vakantie”

vliegtuig-jpg.jpg

Marijke (38): ‘Afgelopen week hadden mijn man en ik flinke ruzie. Hij wil namelijk dat zijn ouders mee gaan op vakantie. Ik niet. Het zijn aardige mensen, echt waar. Maar twee weken op elkaars lip zitten, zie ik echt niet zitten.

Mijn man werkt fulltime en ik werk parttime. Daarnaast hebben we nog een prachtige dochter van 5 jaar oud. Ze gaat sinds een jaartje naar school en dat bevalt prima. Maar naast het werk en het zorgen voor ons kind én de huishoudelijke taken én onze vrienden én familie blijft er weinig tijd over voor ons tweetjes. Daarom hadden wij dit jaar afgesproken anderhalve week naar het meest luxe ressort te gaan die we konden vinden zodat wij uitgebreid kunnen genieten. Het was ook eigenlijk te goed om waar te zijn. Het ressort dat we uitkozen ziet er prachtig uit en er zijn allemaal leuke activiteiten voor onze dochter. Zo zouden mijn man en ik lekker met zijn tweeën op pad kunnen gaan en genieten van onze rust en het mooie weer.

Helaas ziet het ernaar uit dat het plan mooi niet door gaat. Mijn lieve man had tegen zijn ouders verteld over het luxe silhouetteen geweldige ressort. De reactie van mijn schoonouders was vervolgens dat zij dat ook wel zagen zitten. Plus dan was het makkelijk voor ons want dan kunnen zij op de kinderen passen. Maar ik weet dat dat niet het geval is. Mijn schoonvader is heel actief. Die zal eropuit willen met mijn man. Mijn schoonmoeder zal dan bij mij achter blijven. Naast dat ze het allemaal goed bedoelt en heel lief is, praat ze aan een stuk door. Als ik zeg dat ik even rustig mijn boek wil lezen krijg ik al snel: “Doe eens niet zo ongezellig” naar mijn hoofd. Ook voelt het alsof Bram en ik altijd verantwoording moeten afleggen. Waar gaan we naar toe, hoe laat zijn we terug etc. Ik zit daar niet op te wachten. Ik wil graag samen met mijn man en mijn lieve dochter aan tafel eten. Niet ook nog met mijn schoonouders erbij.

Meerdere malen heb ik gezegd dat ik een vakantie met zijn schoonouders niet zie zitten. Mijn man vindt dat ik me aanstel en dat er genoeg tijd overblijft voor ons tweetjes. Ik ben bang van niet. Ik heb nu al meerdere malen duidelijk gemaakt dat ik het niet zie zitten. Ik weet niet wat ik verder nog moet doen.’

Ook interessant