MT29 M29 Praat mee Beeld Getty Images
Beeld Getty Images

PREMIUM

‘Ik werd blij van bewegen, van in de buitenlucht bezig zijn en met mensen omgaan’

MT29 M29 Praat mee Beeld

Lisette (52):

“Ik werkte al dertig jaar bij dezelfde bank, toen ik vier jaar geleden last kreeg van twijfels en een onbestemd gevoel. Past dit werk nog wel bij mij en mis ik door alle digitale ontwikkelingen niet juist datgene wat mij altijd zo enthousiast maakte: het persoonlijke contact met de klanten? Van nadenken over ander werk raakte ik al snel ontmoedigd. Ik kán helemaal niets anders! dacht ik. Wat ik al jaren doe bij de bank is alles wat ik weet en kan."

Mijn hart volgen

“Uiteindelijk kwam ik op het idee om hulp van een coach te vragen. Ik ben hiervoor naar Italië gegaan, waar ik boven op een berg in Toscane, los van mijn eigen omgeving en familie, behoorlijk werd teruggeworpen op mijzelf en eindelijk hoorde wat mijn hart mij wilde zeggen. Dat ik wel goed was in mijn huidige werk, veelal achter de computer, maar dat ik blíj werd van bewegen, van in de buitenlucht bezig zijn en met mensen omgaan. ‘Ga dat dan doen,’ zei Mirjam, mijn coach. ‘Let maar op: als jij gaat bewegen, beweegt de hele wereld mee.’ Bij thuiskomst zag ik een advertentie van de lokale atletiekvereniging, met de vraag naar een vrijwillige wandeltrainer of iemand die daarvoor wilde leren. En daar heb ik op gereageerd. Deze invulling van mijn vrije tijd sloot geweldig aan bij mijn wensen en liet de minpunten in mijn baan bij de bank minder zwaar wegen. Wat genoot ik ervan om mensen te laten bewegen en blij te zien, van hun enthousiaste reacties kreeg ik energie.”

MT29 M29 Praat mee Beeld

Blij met de keuzes

“Toen mijn man ernstig ziek werd door corona – en gelukkig weer herstelde –, gaf me dat vervolgens het extra zetje dat ik nodig had om van mijn hobby mijn werk te maken. Het leven is kwetsbaar, elke dag is er een om van te genieten, besefte ik. Daarom ben ik minder uren gaan werken bij de bank en heb ik me ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Als zelfstandig wandeltrainer begeleid ik nu niet alleen groepen en individuen, maar geef ik zelfs clinics door het hele land – terwijl ik nooit voor een groep durfde te staan! Als er iets is wat ik heb geleerd de afgelopen jaren, is het wel dat je écht meer kunt dan je zelf denkt. Zoek hulp en kijk samen waar je eigenlijke wensen en talenten liggen. Niet voor niets zeggen mensen nu dat ik straal. Dat komt simpelweg omdat ik gelukkig ben. Blij met de keuzes die ik voor mijzelf heb gemaakt.”

Wil je reageren op een artikel van Margriet, of een grappige quote van je (klein-)kind insturen? Wil je een bijzonder verhaal kwijt of heb je iets ontroerends meegemaakt?
Hier kun je een reactie naar Margriet sturen.

Laura KraegerGetty Images
Meer over

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden