Margriet logo
null Beeld

‘Ik vind het leuk om problemen van klanten op te lossen’

Wilhelmina Aaltsz (49), moeder van zoon Joe (26), werkt sinds een half jaar via Work4Women op de afdeling mobiele telefonie bij het callcenter Transcom in Groningen. Ze werkt 20-24 uur per week.

Afwisseling

“Er komen allerlei soorten telefoontjes binnen. Vragen over sim-kaarten, gestolen toestellen, te hoog uitgevallen rekeningen. Het maakt mijn werk veelzijdig en ik vind het leuk om de problemen van klanten op te lossen. Boze bellers? Die horen er ook bij, het is dan zaak om rustig te blijven. Als je je geduld verliest, verlies je sowieso. En als mensen in paniek zijn, is dat meestal om een begrijpelijke reden.”

Voldoening

“We mogen net zo lang met een klant aan de lijn zitten als we willen. Bij andere callcenters is dat vaak niet het geval, waardoor je een gesprek zo snel mogelijk moet afhandelen. Ik kan dus echt de tijd nemen om een probleem op te lossen, dat geeft voldoening. Daardoor kan ik mijn persoonlijkheid kwijt in een telefoongesprek. Dat maakt mijn werk leuk en interessant. Ik ben onlangs tweede geworden in de verkiezing van ‘caller’ van de maand op onze afdeling, daar ben ik erg blij mee.”

‘Ik vind het leuk om problemen van klanten op te lossen’

Revalideren

“Door stomme pech, ik viel tijdens het uitlaten van de hond en kwam ongelukkig terecht, heb ik anderhalf jaar moeten revalideren. De timing was slecht, de zeven jaar daarvoor had ik mantelzorg verleend aan mijn vader. Ondanks tien jaar werkervaring in callcenters in binnen- en buitenland, was het na die periode erg lastig om een baan te vinden. Via Work4Women kon ik gelukkig aan de slag in deze functie.”

Flexibel

“Mijn werkrooster wisselt per week. Onrustig? Welnee. Prettig juist. Ik kan aangeven wanneer ik niet wil werken. Paardrijden is mijn grote hobby; ik vind het heerlijk om de hele dag op de manege te zijn voordat ik mijn avonddienst in ga. Ook heb ik nu tijd om vaak bij mijn zoon te zijn. Omdat hij autistisch is, heeft hij mijn aandacht en begeleiding nodig. Gelukkig woont hij naast mij. Door die onregelmatige tijden kan ik er op elk gewenst tijdstip voor hem zijn.”

Meer weten over Work4Women?

Redactie Margriet

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden