null Beeld Marloes Bosch. Visagie: Nicolette Brøndsted.
Beeld Marloes Bosch. Visagie: Nicolette Brøndsted.

PREMIUM

‘Ik mag ik heel veel mensen blij maken met een nieuwe outfit’

De helden van Dolly Dot Patty Zomer: Corina en haar collega's. Corina Koekenbier-Muller (53) is manager bij Dress for success, een non-profitorganisatie die vrouwen en mannen met een uitkering of minimuminkomen van een sollicitatie-outfit voorziet.

Patty: “Ik ben ambassadeur van deze stichting die mensen met beperkte financiële middelen een passende outfit aanbiedt op het moment dat ze gaan solliciteren en dus weer financieel onafhankelijk kunnen worden.”

null Beeld

Betere versie

“Het klinkt cliché: iets moois doen voor de maatschappij. Toch voel ik het elke dag, want met Dress for success mag ik heel veel mensen blij maken. We zijn er voor alle mensen met een uitkering of minimuminkomen, die stappen willen zetten op weg naar economische zelfstandigheid. We voorzien ze van een mooie set kleding waarmee ze voor de dag kunnen komen. Iemand die werk vindt mag weer een mooie outfit uitkiezen. Kleren, tassen, schoenen, zelfs lingerie; in onze winkels hangen echt mooie en vaak nieuwe collecties. Ontstaan uit privé­donaties en gulle giften van detaillisten en grote merken. Een feitje waar ik trots op ben: zeventig procent stroomt door naar werk. Mensen komen bij ons via de site of de gemeente en krijgen de onverdeelde aandacht van een stylist. Bij een kop koffie komen de vragen: wie ben je, naar welke activiteit ben je op weg, kun je tips gebruiken voor je sollicitatiegesprek? Dan wordt een outfit gekozen. Tijdens de kleedsessie worden ze een betere versie van zichzelf.”

null Beeld

Cadeau

“Zo’n nieuwe outfit is een groot cadeau, het helpt ze zich sterk te voelen. Ik herinner me Lydia, een dame op leeftijd. Ze paste op de kleinkinderen, maar durfde niet met ze naar buiten omdat de financiën er niet meer waren om ze op iets te trakteren. Lydia werd door ons gekleed en kreeg daar zó veel kracht door. Ze vertelde ons later dat we niet alleen haar hadden geholpen, maar ook haar gezin en eigenlijk de hele gemeenschap. Want nu het haar was gelukt werk te vinden, durfde ze weer naar buiten en naar de kerk. En kon ze het zich veroorloven om weer iets extra’s te koken voor de buurman. Ik vind het ongelooflijk bijzonder hoe een kleedsessie dat kan doen.”

Anne Broekman en Nicole GabriëlsMarloes Bosch. Visagie: Nicolette Brøndsted.
Meer over

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden