Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Persoonlijk

‘Ik kan mijn man niet meer vertrouwen’

istock_000000930817xsmall-gif.gif

Johanneke (38): ‘Theo en ik zijn al 13 jaar samen, waarvan negen getrouwd. Hij is mijn grote liefde en alles ging goed, totdat hij negen maanden geleden opbiechtte dat hij vreemd is gegaan met een collega. Sindsdien is alles anders.

Ik had er nooit moeite mee om Theo vrij te laten. Als hij moest overwerken of laat naar een feestje was, vond ik dat prima. Ik vertrouwde hem blindelings en had geen reden om aan hem te twijfelen. Noem het misschien naïef, maar ik dacht niet aan dat hij vreemd kon gaan. Het was een klap in mijn gezicht toen bleek dat het dus wel was gebeurd.1209727_silhouette

We willen elkaar niet kwijt en daarom hebben we besloten om aan onze relatie te werken. Ik was er van overtuigd dat we moesten vechten, voor ons en het gezin. Na vier maanden praten en proberen, was het genoeg. We wilden door met ons leven en spraken af er niet meer over te beginnen. Dit lukt me niet. Ik kan het niet laten om hem te controleren en dit breekt me op. Elke keer dat hij weggaat vraag ik me af wat hij aan het doen is, ook kan ik niet meer slapen als hij tot later op een feestje is. Ik lig alleen maar te piekeren. Het is zo vermoeiend maar ik kan niet anders. Ik ben elke keer bang dat het weer gebeurt. Toch wil ik er niet elke keer over beginnen. Hij heeft het wel door als ik ergens over pieker maar dit gebeurt meestal als hij er juist niet is. Ik wil één zo een stomme daad niet mijn leven laten beïnvloeden maar ik weet echt niet hoe ik het los kan laten.

Ik weet heus wel dat vertrouwen moet groeien en dat hij het kapot heeft gemaakt door vreemd te gaan. Maar nu maak ik mijn relatie kapot omdat ik er zo mee bezig ben. Ik ben wel eens over relatietherapie begonnen maar we hebben dit nooit doorgezet. Hoe moet ik dit nu oplossen? Ik wil verder met Theo maar ik weet nu echt niet hoe.

Ook interessant