Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Persoonlijk

Mijn verhaal: ‘Door de hypnosebehandeling kreeg ik eindelijk mijn leven op de rit’

hypnose-behandeling.jpg

Yvonne: “Ik was flauwgevallen en kwam langzaam weer bij, boven in de gang in mijn huis in Laren. Beneden hoorde ik mijn kindjes spelen. Dit was niet goed. Mijn lichaam had zojuist aangegeven dat het genoeg was, dat het óp was, dat ik een pas op de plaats moest maken, dat ik moest stoppen met ontkennen en met het niet luisteren naar mijn hart.

Maar ik kon dat niet. Nog niet. Ik moest nog veel dieper gaan voordat ik mijn les zou leren.

Ontwortelen

Zo besloot ik, 36 was ik toen, om zonder de vader van mijn kinderen verder te gaan. Er deugde van alles niet aan hem en aan onze relatie, vond ik. Ik had letterlijk en figuurlijk geen ruimte om naar mezelf te kijken. Ik moest door, werkte dag en nacht en had nauwelijks oog voor wat er om mij heen gebeurde.

Wel bedacht ik nog dat het goed was om na mijn scheiding te ‘ontwortelen’: ik verhuisde naar een grote Drentse boerderij, ver van mijn familie en vrienden, en ver van het knusse dorp waar mijn kinderen zich zo vertrouwd voelden.

“Ik kan niet ontspannen”

Elke dag werd ik wakker met een zwaar gevoel in mijn maag. Ik stond in de overlevingsstand. “Ik kan niet ontspannen,” zei ik als iemand mij weer goedbedoeld advies gaf. “Als ik stilsta, word ik overreden.” Ik was geen leuke, relaxte moeder voor mijn kinderen, waar ik mij later – toen ze al uitgevlogen waren – wel schuldig om heb gevoeld.

Zij pasten zich alsmaar feilloos aan, aan elke nieuwe situatie die ik ze voorschotelde. Pas jaren later, tig nieuwe ‘carrières’ en enkele mislukte liefdesrelaties verder, kwam ik in rustiger vaarwater terecht en begon eindelijk mijn zoektocht naar geluk.

Lees ook: Mijn verhaal: ‘Hij was leuk en lief, dus hoe erg kon z’n donkere kant nou zijn?’

Hypnosebehandeling

Ik heb het een en ander aan therapieën geprobeerd, maar hypnose bleek voor mij het antwoord. Hiermee reset je als het ware het verouderde programma in je hersenen, dat vaak vanuit je vroege kinderjaren al draait.

Naast stress, frustratie en angst verdwijnen ook oude overtuigingen als sneeuw voor de zon, bijvoorbeeld dat je niet goed genoeg bent. Het zware gevoel in mijn maag verdween, ik kreeg meer rust in mijn hoofd en had eindelijk controle over mijn eigen gedachten en gevoelens.

“Eindelijk écht vrij”

Jarenlang heb ik op een compleet verkeerd spoor gezeten, kan ik achteraf zeggen. Maar het lijkt erop dat ik mijn bestemming heb bereikt. Na diverse opleidingen en workshops te hebben gevolgd, kan ik nu ánderen helpen te herstellen van verdriet, depressie, paniek en trauma’s door hypnose.

Ik ben daar trots op en voel me eindelijk écht vrij. Ik hoop dat dat misschien mensen inspireert. Want als ik, die van zó ver moest komen, gelukkig kan worden, kan een ander dat zeker ook.”

Tekst Laura Kraeger

Beeld iStock

Dit artikel verscheen eerder in Margriet 2019-50
Je kunt deze editie nabestellen via MAGAZINE.NL >

Artikelen van Margriet ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief

 

 

Ook interessant