Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Persoonlijk

Er waren ook hoogtepunten in 2020: dit waren die van onze lezeressen

hoogtepunten-uit-2020-dit-waren-die-van-margriet-lezeressen.jpg

2020 was een heel vreemd, verdrietig en vooral een bewogen jaar. Iets dat niemand in 2019 had kunnen voorspellen. Het was anders dan anders, maar ondanks diepe dalen was 2020 voor sommigen ook het jaar van geluksmomenten en hoogtepunten.

Op onze Facebookpagina vroegen we naar jullie lichtpunten van het afgelopen jaar. Een geboorte in de familie, een jubileum of toch een bruiloft die in 2020 heeft plaatsgevonden: alles kwam aan bod.

Genieten van de kleine dingen

Het nieuwe jaar staat op ons te wachten en wat kijken we daar samen naar uit. Een nieuwe start, waar nieuwe herinneringen worden gemaakt en een jaar waarin we het coronavirus hopelijk snel onder controle zullen hebben. Maar, voordat we 2020 voorgoed achter ons laten, blikken we graag nog eens terug op de mooie herinneringen die jullie met ons deelden. Het was voor velen geen jaar vol zonnige vakanties, mooie reizen en grote familiebijeenkomsten, maar dat neemt niet weg dat we niet hebben genoten van andere (kleine) waardevolle dingen.

Lees ook:
Deze 10 manieren om het nieuwe jaar in te luiden zorgen voor meer geluk

Kinderen, kleinkinderen én achterkleinkinderen

Veel evenementen en gebeurtenissen kwamen stil te liggen of werden uitgesteld door de pandemie, maar een bijzonder ding bleef gewoon doorgaan: de geboorte van vele kinderen, kleinkinderen én achterkleinkinderen. En dat zorgde onder onze lezeressen voor flink wat hoogtepunten in 2020. Zo werd Karin van Steijn voor het eerst oma van haar kleindochter Esmee, kreeg Nel Scheffer de Lange de boodschap dat ze van twee kleindochters een achterkleinkind zou krijgen en mocht ook Mariska Polhuijs voor het eerst een kleinkind krijgen. ‘In 2020 ben ik voor de eerste keer oma geworden. En het is echt waar, zo’n klein mensje sluit je gelijk in je hart. Wat een geweldige verrijking’, schrijft Mariska. Ook Judith Bouwmeester Verbruggen deelde haar verhaal met ons: ‘Na een zwangerschap van 28 weken en 5 dagen beviel mijn dochter van een prachtige tweeling. Bijna negen weken en drie ziekenhuisbezoeken later kwamen ze thuis op 1 december’.

Meer hoogtepunten in 2020

Naast de vele prachtige berichten die we binnenkregen met babynieuws, kwamen er nog veel meer mooie verhalen aan het licht. Zo deelt Marga Heres dat haar dochter met het Syndroom van Down – tegen alle verwachtingen in – tóch is gaan fietsen zonder zijwielen. En vertelt Jacqueline Tenneij dat ze erg genoot van de videoboodschappen die ze op haar 65e verjaardag van familie en vrienden kreeg. Het was voor haar een van de bijzonderste hoogtepunten van 2020.

Familie op afstand

Tot slot waren er ook nog lezeressen die op afstand konden genieten van bruiloften of zelfs van dichtbij een huwelijk konden bijwonen, zoals Ria Copier. Voor Ria was de trouwerij van haar dochter een prachtig hoogtepunt. Veel huwelijken die gepland stonden gingen niet door, of konden toch op het nippertje wel op een andere manier nog plaatsvinden. Ook bij Ria haar dochter gebeurde dat en daarom had ze een belangrijk hoogtepunt. ‘Het huwelijk van onze dochter Jade en schoonzoon Devon in Australië waar wij in maart bij aanwezig konden zijn, en als klap op de vuurpijl op kerstavond horen dat er een kleinkind op komst is’, vertelt Ria ons.

Kortom: 2020 was een jaar met diepe dalen door het coronavirus, maar het was ook een periode vol gelukkige hoogtepunten en mooie momenten voor sommige lezeressen van Margriet. We hopen dat 2021 voor iedereen ook een prachtig jaar wordt.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Beeld | Getty Images

Ook interessant