Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Persoonlijk

Hoe zien de kerstdagen van zangeres Krystl eruit?

krystl.jpg

Een langgekoesterde wens van zangeres Krystl komt dit jaar in vervulling: ze brengt een kerstnummer uit. Wonderful time is een heerlijk uptempo nummer, vol toeters, kerstbellen en zelfs met een Maria Carey-achtige uithaal.

Je eigen kerstnummer uitbrengen, hoe leuk is dat?
“Het is natuurlijk geweldig dat ik het na al die jaren dromen ook echt ben gaan doen. Ik vond het vooral leuk om mezelf uit te dagen, om een lekker kerstliedje te maken dat net even anders is dan alle andere. Het is aan de ene kant anders dan de nummers die ik voorheen maakte, zoals Golden days, Fool for you en Circles, en aan de andere kant is het ook echt een ‘eigen’ nummer, superpop, met een lekkere beat eronder en dansbaar.”

Hoe zien je kerstdagen eruit?
“Ik doe denk ik wat de meeste mensen doen: de kerstdagen doorbrengen met familie. Mijn moeder heeft de eerste dag min of meer geclaimd, dus die dag zijn we altijd bij mijn ouders. Dit jaar is het extra speciaal omdat mijn broer een paar maanden geleden vader is geworden en we daardoor een minigast aan tafel hebben.”

Wat is je beste kerstherinnering?
“Dat zijn dan toch de kerstdagen die we altijd bij mijn oma vierden. Als kind heb ik dat ervaren als de ultieme feestdagen: samen zijn met de familie, spelletjes doen – én dan ook vals spelen, want we wilden allemaal winnen – en de hele dag eten. In mijn herinnering stonden er de hele tijd lekkere dingen op tafel.”

Nog een memorabele kerst-anekdote?
“Vroeger zong ik in coverbandjes en traden we met kerst op. Natuurlijk speelden we dan ook altijd Mariah Careys All I want for Christmas. Eén keer zette ik het nummer verkeerd in en kwam er vervolgens niet meer uit. Ik stond te stuntelen met de woorden en het ritme op het podium, terwijl iedereen dat nummer natuurlijk kent. Het was echt zo’n kan-ik-nu-even-verdwijnen-momentje.”

Wat zijn de vooruitzichten voor 2018?
“Ik ben samen met Elske DeWall en Rachèl Louise een nieuw trio begonnen: The BueBirds. Het grappige is dat óns dat heel leuk leek, maar we nu merken dat heel veel mensen het óók leuk vinden. Het overkomt ons een beetje, al die aandacht. Ons concert in Paradiso was binnen 48 uur uitverkocht, dat is wel heel bijzonder. Wellicht komen er nog meer optredens. En sowieso doen we dat in het najaar, want dan gaan we het theater in.”

Tekst | Saskia Smith

Ook leuk om te lezen

Bekijk ook

Deze vijf planten schijnen wonderen te doen voor je nachtrust. In dit filmpje wordt uitgelegd hoe dat precies zit.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Ook interessant