null Beeld

Hij van Heleen van Royen: Bart Meeldijk

Hoe is het om de partner van een bekende Nederlander te zijn? Een gesprek met drummer en producer Bart Meeldijk (30), vriend van schrijfster Heleen van Royen (51).

“Als vijfjarig jochie zat ik al met pollepels op mijn pennenbakje te rammen, dus dat drummen zat er al jong in. Bij het afstuderen van mijn hbo-communicatieopleiding deed ik erg lang over mijn scriptie. Ook omdat ik toen al in de muziek zat. Maar dat was het niet alleen. Mijn vader viel het op dat ik in mijn ietwat impulsieve, snel afgeleide gedrag leek op dat van de dochter van zijn collega. Zij bleek ADHD te hebben. Op aanraden van mijn vader liet ik me testen. En inderdaad, ik had het ook. Ik slik nu medicatie om me beter te kunnen concentreren. Een tijdje ging ik ook één keer in de week naar een klasje waarin ik met zeven anderen tips kreeg voor gedragsverandering. Een beetje kinderachtig misschien, maar ik heb er wél baat bij gehad. Niet dat ik nu ben ingekakt, ik ben nog altijd een sfeermaker, maar wel iets rustiger dan voorheen. Dit speelde allemaal net voordat ik Heleen leerde kennen. Ik volgde haar op Twitter, omdat ze van die halfnaakte foto’s postte. Dat vond ik lachen. Ons eerste contact verliep via Twitter. Ik wist helemaal niet zo veel van haar, dus toen we elkaar leuk vonden, zag ik geen obstakels en dacht: we gaan ervoor en we zien wel. Misschien is dat ook wel dat ADHD-ding, ik leef nú en houd me nooit zo bezig met de verre toekomst. Bij Heleen dacht ik al snel: wauw, ik heb mijn handen nu helemaal vol aan één vrouw. In het verleden raakte ik bij vrouwen van mijn leeftijd snel verveeld. Dat is bij Heleen vrijwel uitgesloten. Ze heeft zo veel meegemaakt in haar leven. Een vriend van me zei over haar: ‘Eindelijk een vrouw die jou af en toe een schop onder je kont geeft. Je hebt je gelijke gevonden!’ De schaamteloosheid van Heleen vond ik leuk toen ik nog geen relatie met haar had. Nu we zo hecht zijn dat we geen dag meer zonder elkaar kunnen, vind ik die exposurekant van haar best lastig. Die gevatte, wilde en onstuimige vrouw is natuurlijk sexy en spannend, maar Heleen is zo veel méér dan haar publieke imago. Ze is heel slim, maar ook gevoelig en kwetsbaar. Ik vergeet vaak dat ze al 51 is. Enerzijds omdat ze er jonger uitziet, maar anderzijds ook omdat ze in haar ongeremdheid soms iets heeft van een kind. Dan voel ik me zelfs de oudere van ons tweeën en probeer ik haar bij te sturen. Wat niet gemakkelijk is bij Heleen, want als zij iets in haar hoofd heeft, moet en zal het gebeuren. Toch benadrukt ze vaak dat ik een rustgevende invloed op haar heb. Tijdens onze eerste vakantie samen sliep ze voor het eerst sinds jaren zonder slaappillen. Daar ben ik best trots op, want ze geeft mij de credits voor het feit dat ze nu relaxter in haar vel zit. Allebei worden we rustig van het wandelen met de honden en ik vind het heerlijk om uitgebreid voor ons te kokkerellen met een biertje of een wijntje erbij."

Tekst: Mieke van Wijk

Foto: Marloes Bosch

Dit is een gedeelte uit het interview met Bart Meeldijk. Het hele interview lezen? Koop dan Margriet 2017-06 via Tijdschrift365.nl. Ook kun je het hele interview lezen via Blendle.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op Margriet.nl/nieuwsbrief

Redactie Margriet

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden