Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Persoonlijk

Hij van Glennis Grace: ‘Vanaf dat telefoontje ging er geen dag voorbij zonder dat we contact hadden’

hij-van-glennis-grace.jpg

Hoe is het om de partner van een bekende Nederlander te zijn? Deze week: gitarist Lévy Simon (25), partner van zangeres Glennis Grace (41).

Samenwerking

“Een kleine drie jaar geleden werd ik door Glennis gebeld. Ze wilde een nieuwe band samenstellen en vroeg of ik interesse had. Dat had ik zeker. Het leek me leuk om met haar te gaan samenwerken. Kort daarop had ze een gitarist nodig voor haar optreden bij RTL Late Night. Bij die gelegenheid ontmoetten we elkaar voor het eerst. Natuurlijk wist ik dat ze een goede zangeres was en er aantrekkelijk uitzag, maar verder had ik geen mening over haar. Ik houd me niet bezig met social media en lees ook al die bladen niet. Ik ben vrij nuchter en vertrouw op mijn eigen waarneming.” (lacht) “Ik vond haar meteen een leuke vrouw.

Op mijn gemak

Zelf ben ik heel rustig, ik kijk altijd eerst de kat uit de boom. Dus sloeg ik vanuit een hoekje gade hoe zij heel druk was met haar team. Eigenlijk ging er vanaf dat eerste telefoontje geen dag voorbij zonder dat we contact hadden. Er was meteen een klik en we konden enorm lachen met elkaar. Dat onze samenwerking op een relatie zou uitlopen, hadden we geen van beiden verwacht. Toch werd in de loop van de tijd steeds duidelijker dat er iets speciaals was tussen ons. We konden samen overal over praten en ik voelde me bij haar totaal op mijn gemak. Toen ik verliefd op haar werd, wist ik aanvankelijk helemaal niet hoe oud ze was. Ik wist dat ze een alleenstaande moeder was, maar ik schatte haar een jaar of 32. Toen ze op dat moment 39 bleek te zijn, schrok ik daar wel even van. Ik was toen 23, dus dat leek wel even een dingetje. Maar ondertussen was ik al zo gek op haar dat ik dacht: so what? Nee, mijn ouders hadden geen bedenkingen. Ze hebben Glenn van meteen af aan in hun armen gesloten en zijn dol op haar en haar zoon Thony (13). Ik ben heel close met mijn familie en ben blij dat dit ook voor Glenn geldt. Zij kan ook heel goed met mijn ouders overweg.

Hij van Glennis Grace

Muziekcarrière

Dat ik in de muziek terecht ben gekomen, heeft ook met mijn familie te maken. Mijn vader, mijn ooms en mijn neven zitten ook in de muziek. Al op mijn dertiende zat ik met mijn neef in een bandje. Nadat ik in Rotterdam naar de havo voor muziek en dans ging en me daar helemaal op mijn plek voelde, wist ik dat mijn toekomst in de muziek lag. Met mijn diploma op zak deed ik vervolgens auditie voor het conservatorium. Mijn neef werd aangenomen, maar ik niet. Dat was zó’n domper, dat ik er even helemaal klaar mee was. Ik dacht dat mijn toekomstdroom aan flarden lag. Inmiddels weet ik dat een carrière in de muziek niet afhankelijk is van zo’n papiertje. Belangrijker is dat je bevlogen bent, goed met anderen overweg kunt en op tijd komt. Ik heb eerder te veel werk dan te weinig. Glenn weet dat ik het moeilijk vind om mensen teleur te stellen en daardoor geneigd ben te veel werk aan te nemen. Ze helpt me om grenzen te stellen. Daar heeft ze zelf ook baat bij, want als ik doodmoe ben, wil ik lang uitslapen. Dat vindt zij erg ongezellig. Toch blijft het lastig, omdat onregelmatige werktijden nu eenmaal bij dit vak horen. De ene keer moet je ’s morgens al om vijf uur op voor een radio-optreden, de andere keer speel je ergens tot twee uur ’s nachts. We eten altijd goed en lekker. Koken doe ík meestal. En met plezier.

America’s got talent

Nee, we hadden geen plannen klaarliggen voor het geval ze America’s got talent zou winnen. Eigenlijk hadden we al niet eens verwacht dat ze tot de finale zou doordringen. Het was een spannend avontuur, waar we aan begonnen met de houding van: we zullen wel zien. Na haar terugkomst uit Amerika konden we dat hele circus achter ons laten en hier de draad weer oppakken.

Spelen in Glenns band voelt voor mij als op pad zijn met vrienden. Mijn neef speelt drums bij haar en een vriend van me speelt bas. Ik word dus omringd door fijne mensen. Elke keer als ik met Glenn op vakantie ben geweest, kom ik terug met het gevoel dat ik nóg meer van haar houd. Zo ongestoord met ons tweetjes zijn doet ons goed. Als we een show hebben, voel ik vooral trots: zoals zij zingt, is gewoon top. Privé sta ik vaak versteld van hoe goed ze me kent. Dan heb ik ooit gezegd hoe lekker of mooi ik iets vind en dan verrast ze me daar later mee. Zelf vind ik het leuk om haar bij speciale gelegenheden, zoals een grote show, een sieraad cadeau te doen. Daar laat ik dan iets persoonlijks in graveren. Zo staat in een van haar armbanden de datum waarop we voor het eerst hebben gezoend.

Kinderwens

Ja, we willen dolgraag kinderen samen. Daar doen we ons best voor.” (lacht) “Mocht het onverhoopt niet lukken, dan wordt dat geen breekpunt; ik ben veel te gek op haar. Ik wil graag met haar trouwen, dus ik denk nog na over hoe ik het ga aanpakken met een huwelijksaanzoek. Glenn heeft nooit eerder in haar leven een echt goede liefdesrelatie gehad. Ik vind het superfijn dat ik degene mag zijn bij wie ze ervaart hoe het is als ze echt op iemand kan bouwen. Zodra ik zie dat Glenn happy is, ben ik het ook.”

Tekst| Mieke van Wijk
Fotografie|Marloes Bosch

M12-CoverV2.jpg-juiste.jpg-1

Dit artikel verscheen eerder in Margriet 2020-12
Je kunt deze editie nabestellen via MAGAZINE.NL

Artikelen van Margriet ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief

Ook interessant