null Beeld

Het zesde zintuig van Carlo Boszhard

Voelen, proeven, ruiken, horen, zien. En dan is er nog het zesde zintuig, maar wat dát is, is voor iedereen verschillend. Deze zomer praten we erover met BN’ers die afgelopen tijd éxtra in de spotlights stonden. Deze week het laatste interview: presentator Carlo Boszhard (47).

Proeven

,,Negen van de tien keer gooi ik tomatenketchup over mijn eten heen. Alleen niet bij pannenkoeken. Ik kan me verheugen op eten, puur en alleen vanwege de ketchup. Je hebt mensen die eten om te genieten, ik eet om te overleven. Ik schrok het ook altijd naar binnen. Als ik met mijn vriend Herald uit eten ga, is hij vaak nog met het hoofdgerecht bezig terwijl ik het dessert al op heb. Ik ben te ongeduldig om te eten. Dat heb ik van huis uit mee-gekregen. Zo waren we allemaal. Mijn vader kwam vroeger om vijf uur thuis en dan gingen we aan tafel. Om kwart over vijf was alles op en was de afwas gedaan.”

Ben je een slechte eter?

,,Ik ben een zoetekauw en ik kan mezelf volstoppen. Laatst zag ik een foto van mezelf op Facebook en het leek net alsof ik een skippybal had ingeslikt. Ik ben erg afhankelijk van wat er in de studio op tafel staat. De tv kantine was een aanslag op mijn lijf. Ik moest uren in de make-up en dan ga je tussendoor vaak snacken. En natuurlijk liggen er altijd chocoladerepen. Daarom wil ik nu dat er achter de schermen vooral gezonde dingen liggen. Al drink ik nu ook weer cassis, terwijl het beter is om water te drinken. Ik moet ook méér gaan drinken, anders krijg ik last van nierstenen. Weet je wat, ik ga nu water pakken.”

Waarvan krijg je een nare smaak in je mond?

,,Onzekere mensen. Uit een vreemd soort zelfbescherming voelen ze zich snel aangesproken. Dat maakt dat de onzekerheid niet alleen lastig is voor henzelf, maar ook voor hun omgeving. Daar kan ik moeilijk mee omgaan. Ik loop er liever met een boog omheen. Zelf heb ik niet zo vaak last van onzekerheid. Ik kan iets wel heel spannend vinden, maar ik ben het type dat liever aanpakt.”

Ruiken

,,Als baby was ik best onrustig. Volgens mijn moeder leek het alsof ik naar iets op zoek was. De oplossing zat in een doekje. Dat hield ik dan tegen mijn neus aan en pas dan viel ik rustig in slaap. Later kwam daar een geurtje bij. De geur van koffie. Ik doopte een stukje van het doekje in de koffie en liet dat opdrogen. Ik heb dat tot mijn vijfendertigste nog geregeld gedaan. En nog steeds gebruik ik een doekje gedrenkt in de koffie om te ontspannen. Het is mijn sigaret, zeg maar. Ik noem het ‘mijn tut’. Ik vind het ook niet erg als de tut wordt gewassen. Dan ruikt-ie weer fris, vind ik ook fijn. Maar het moet wel een oude tut met rafeltjes zijn.”

Is er een geur waar je niet tegen kunt?

,,Ik heb een erg gevoelige neus. Ik ruik alles. Sigaretten, een vieze lichaamsgeur of als iemand uit zijn mond ruikt. Gelukkig kan ik mijn neus ook de andere kant op duwen. Maar het stoort me wel. Ik zeg er ook iets van. Ik zou het zelf ook fijn vinden als iemand mij erop attendeert dat ik niet lekker zou ruiken. Maar ik zeg het altijd netjes. Een goede vriend van mij mist zijn reukvermogen. We deden samen Beauty & The Beast en soms liet ik in zijn nabijheid per ongeluk een scheet. Maar hij zei dan: ‘Ah joh, ik ruik het toch niet.’ Dat lijkt me zo vreemd.”

Tekst: Annemarie van Looij, Illustratie: Laurie van Houts, Fotografie: Nick van Ormondt

Wil je weten wat voor Carlo Boszhard het zesde zintuig is? Lees het complete interview in Margriet 30. Het nummer kun je nabestellen via Tijdschrift365.nl.

Lees alle artikelen interviews hier.

Redactie Margriet
Meer over

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden