null Beeld Petra Hoogeburg. Styling: Karin van der Knoop. Haar en make-up: Astrid Timmer.
Beeld Petra Hoogeburg. Styling: Karin van der Knoop. Haar en make-up: Astrid Timmer.

PREMIUM

‘Het vertrouwen in mijzelf is er nu. Ik heb van mijzelf leren houden’

Elly Meijer (58) is secretaresse. Ze is moeder van twee kinderen en heeft het leven weer opgepakt nadat ze in 2019 weduwe is geworden. Zodra het zonnetje weer gaat schijnen, is ze met haar vriendinnen op haar boot te vinden.

“Fit zijn is voor mij belangrijk. Vroeger was sporten niets voor mij. Na het overlijden van mijn man wilde ik gaan sporten, omdat ik te veel in mijn hoofd zat. Met een collega ben ik yogaklasjes gaan volgen. Mediteren trok me ook wel aan, maar dat bleek voor mij te langzaam. Ik heb ook aerial yoga gedaan. Dan hang je in een doek ondersteboven en maak je zelfs salto’s! Daarna ben ik gaan kickboksen. Te gek, maar het nadeel van ouder worden is een dunne huid, dus elke week had ik blauwe schenen. Uiteindelijk kwam ik terecht bij een vriendin die personal trainer is. Zij heeft mij in mijn kracht gezet. Fysiek én mentaal. Ik doe krachttraining en boks. Heerlijk. "

Altijd de trap

“Mijn moeder is een voorbeeld van hoe ik fysiek gezien beslist niet oud wil worden. Krakkemikkig en niet kunnen bewegen zonder hulpmiddel. Ik wil fit oud worden. Daarom pak ik altijd de trap. Ook met de boodschappen. Ik woon vijf hoog en vanuit de garage zijn dat zeven verdiepingen. Toen ik in mijn rouwfase zat, was ik stram, nu voel ik me fit als ik opsta. Ik had ook altijd last van mijn onderrug en ging minstens vier keer per jaar door mijn rug. Nu hooguit eens per jaar. Ik leer met de juiste oefeningen dat je met tillen je benen moet belasten en niet je rug.

Vroeger deed ik de dingen omdat het hoorde; huisje- boompje-beestje en veel vrienden verzamelen, want je moest een groot sociaal leven hebben. Dat was belangrijk. Nu niet meer.”

null Beeld

Weer genieten

“Het klinkt misschien raar, maar ik ben gegroeid na Toms overlijden. Ik heb mijn eigen woning, mijn kinderen zijn gesetteld, mijn vrienden en familie zijn één appje of telefoontje weg. Dat geeft mij zo veel rust dat ik ook weer kan genieten. Ik weet zeker dat Tom trots op mij is als hij mij zou kunnen zien zoals ik nu ben. Die gedachte sterkt mij.

Hij heeft mij losgelaten op een moment dat hij voelde: het is goed zo. Hij heeft letterlijk gevraagd of ik er klaar voor was om alleen verder te gaan. Ik vond het toen een bizarre vraag, maar na drie jaar kan ik volmondig ja zeggen. Dat vertrouwen in mijzelf is er nu. Ik heb van mijzelf leren houden en kan in de spiegel kijken en zeggen: goed gedaan!”

Pak (Luisa Cerano), top (Funky Flavors). Schoenen (privébezit).

Carmen M. NelsteinPetra Hoogeburg. Styling: Karin van der Knoop. Haar en make-up: Astrid Timmer.

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden