null Beeld

Het gezin van Bibian vertelt: ‘We huilen samen, maar lachen nog veel meer’

Ja echt, het is eigenlijk altijd gezellig als ze samenzijn. Als ze samen koken, spelletjes doen of lekker samen lachen. Daarom had Bibian voor ‘haar’ Margriet één grote wens: een foto van haar hele gezin door topfotograaf Anton Corbijn. We spraken met de leden van het gezin van Bibian.

Edwin (55):

“Ik vind ons een warm gezin. Niet alleen maken we tijd voor elkaar vrij, we hebben ook veel aandacht voor elkaar. We zijn een samengesteld gezin en in het begin hoop je natuurlijk dat dat goed gaat. En gelukkig gebeurde dat ook. We hebben zelf ook over kinderen nagedacht, maar vanwege de ziekte van Bibian leek ons dat geen goed idee. Ook omdat het gezin voor ons gevoel klopte en ‘af’ was. We hebben drie geweldige kinderen om ons heen, een rijkdom.”

Laila (22):

“Ik was zes toen mijn vader en Bibian een relatie kregen. Eigenlijk weet ik dan ook niet beter dan dat ze samen zijn en dat Julian mijn broertje is. Ik heb een hechte band met Bibian. Ik krijg vaak de vraag of ik trots ben, en natuurlijk ben ik dat, maar vooral vanwege de vrouw die ze is. Voor mij is ze gewoon mijn stiefmoeder. Het leuke van Bibian vind ik dat ze eigenlijk altijd vrolijk is. De laatste tijd heeft ze veel pijn, maar ook dan lacht ze nog vaak."

Annabella (22):

“Wat ik bijzonder aan ons vijven vind is dat we elkaar haarfijn aanvoelen. We praten bijvoorbeeld niet altijd over Bibian en haar ziekte, maar voelen wel aan als een van ons daarmee zit. Het leuke van Bibian is dat ze altijd in is om leuke dingen te doen. Ook toen we vroeger klein waren. Ze liet zich niet tegenhouden door het feit dat ze een prothese heeft. We gingen een keer voetballen in de tuin en zij deed vrolijk mee. Toen ze de bal hard wilde schoppen vloog haar prothese los en schoot vlak langs Julians hoofd. Na de schrik hebben we daar toen hard om kunnen lachen. Dat is het fijne aan Bibian en mijn vader, niks is gek. We huilen samen, maar we lachen nog veel meer samen.”

Julian (18):

“Door alles wat we samen hebben meegemaakt, leuke dingen en tegenslagen, denk ik dat we een bijzonder gezin zijn. We zijn heel hecht met elkaar. Als we bij elkaar zijn is het eigenlijk altijd gezellig. Ik was twee toen mijn moeder een relatie kreeg met Edwin, ik weet dus niet beter dat hij en Laila en Annabella deel zijn van het gezin. Edwin voelt echt als een tweede vader. Met mijn moeder heb ik een heel sterke, bijzondere band. We hebben vaak aan één woord genoeg. Dit familieportret was ontzettend leuk om te doen. Het is bijzonder dat Anton Corbijn deze foto heeft gemaakt. Hij is een heel leuke en relaxte man. Het was heel ontspannen allemaal. We hebben vooral veel gelachen.”

null Beeld

Het hele artikel over het gezin van Bibian Mentel kun je lezen in Margriet 12, het nummer waarvan Bibian gasthoofdredacteur is. Dit nummer ligt vanaf donderdag 11 maart in de winkel.

"Verzamel herinneringen, geen bezittingen" - Bibian Mentel

Steun jij Bibians Mentelity Foundation? Sms LEEF naar 4004

Tekst | Saskia Smith

Fotografie | Anton Corbijn, @antoncorbijn4real

Redactie Margriet

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden