null Beeld

Herkenbaar? Déze adviezen van onze moeder blijken toch te kloppen

‘Ja-ha, mam’, zuchtten we vroeger regelmatig als onze moeder weer eens met goedbedoelde adviezen kwam. Maar wat blijkt? De appel valt niet ver van de boom, want onbewust volgen we nu tóch die adviezen zelf ook op, of we geven ze zelfs door aan onze kinderen. Van niet in de pannen krassen tot het afdrogen van de douchekraan.

We vroegen jullie op Facebook welk advies jullie vroeger héél vervelend vonden, maar nu toch opvolgen. Het leverde een leuk lijstje op.

Adviezen van onze moeder

  1. “Nooit met lege handen naar boven. M’n hele meubilair staat nu op de bovenverdieping…”
  2. “'Ben je in de kerk geboren?' riep mijn moeder altijd wanneer ik de deur weer eens liet openstaan. Dat vond ik destijds zo irritant. Nu vind ik het irritant dat die deur steeds open blijft staan.”
  3. “Als ik met de auto wegging vroeg ze altijd, ook al was het snikheet: ‘Heb je wel een jas bij je? Stel dat je pech krijgt!’ Nu gaat er altijd een jas mee en ja, ik heb hem ook wel eens nodig gehad.”
  4. “Mijn moeder stuurde me vroeger altijd terug de douche in als ik het doucheraam en de kraan niet had afgenomen en drooggemaakt. Nu ik op mezelf woon en weet hoe vervelend het is om al die kalk van het glas en de kraan te krijgen, maak ik zelf ook alles braaf droog.”
  5. “Altijd je gezicht schoonmaken voor je gaat slapen en een goede crème gebruiken.”
  6. “Wij moesten altijd eerst een (bruine) boterham eten met hartig beleg en daarna mochten we een boterham met iets zoets. Ik doe dat nog steeds.”
  7. “De plinten in de huiskamer afstoffen. Ze zei altijd: ‘Daar beneden wonen ook mensen’.”
  8. “Als ik niet lekker was zei mijn moeder: ‘Ga het eerst maar proberen, als het niet gaat kom je maar naar huis’. Negen van de tien keer hoefde ik niet naar huis.”
  9. "'Altijd even proberen..!’ Niets zo vervelend als onderweg beseffen dat je toch beter voor vertrek even had kunnen gaan plassen.”
  10. “Altijd heel ondergoed aan, stel je voor dat je een keer met de ambulance mee moet.”

Welk advies van jouw moeder bleek toch zo stom nog niet? Praat mee op onze Facebook-pagina!

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?

Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Beeld | Getty Images

null Beeld

Margriet 06 ligt nu in de winkel! Met daarin deze week: waarom je nooit écht loskomt van je moeder, Marijke (60) kreeg een hersenbloeding, neem je medicijnen eens onder de loep, dít dieet past bij je en nog véél meer.Haal het nummer snel in huis of bestel ‘m online zonder verzendkosten.

Quirine Brouwer

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden