Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Achter de schermen Persoonlijk

Helene: ‘Ineens voel ik me ontzettend oud’

helene-hierom-is-nederland-juist-een-fijn-vakantieland.jpg

Helene van Santen is hoofdredacteur van Margriet. Elke week schrijft ze over iets wat haar bezighoudt. Deze keer gaat het over een vakantie die niet helemaal liep zoals ze vooraf gepland had.

“Het is al laat als mijn vriendin Yvonne en ik arriveren in ons hotel op het Thaise eiland Koh Phangan. Als we naar ons appartement worden gebracht, zijn we blij: het is ruim, schoon én mooi ingericht. Het zwembad ligt vlak voor onze deur. Handig, kunnen we
zó het water in plonsen, denk ik. Dit wordt een fijne vakantie!”

‘Je zult er maar naast liggen’

“De volgende ochtend zijn we allebei vroeg wakker (jetlag…) en gaan we naar het strand. Als we na een lange stranddag teruglopen naar ons hotel, horen we in de verte muziek. En niet in de categorie ‘leuke deuntjes’, nee, keiharde beats. Het geluid klinkt steeds
harder. “Bij welke tent komt dat vandaan?” vraagt Yvonne zich hardop af. “Je zult er maar naast liggen.” We halen onze schouders op en lopen door. De muziek klinkt nóg harder. Op hetzelfde moment staan we allebei van schrik stil. We realiseren ons precies hetzelfde: het komt van ons hotel.”

Lees ook:
Helene: ‘Hierom is Nederland júist een fijn vakantieland’

Elke dag een poolparty

“Wat blijkt? Elke middag en avond is er in het zwembad voor ons appartement een poolparty. El-ke dag. Als we in ons appartement zitten, voelen we de bas zelfs trillen in ons lijf. Als ik naar de receptie loop, valt het me op dat er alleen maar jongeren in en rondom het zwembad staan. Ineens voel ik me ontzettend oud. Vooral ook omdat ik ga klagen over de harde muziek. Bij de receptie kijken ze me vragend aan: het is toch leuk, zo’n feestje? En had ik dit niet gelezen op hun website? De poolparty is in alle appartementen hoorbaar, dus een ander huisje heeft geen zin.

Een paar dagen later besluiten we te verkassen naar een ander deel van het eiland. Waar we een boek kunnen lezen in alle rust. Heerlijk.”

PS. Help je ons?

Om margriet.nl nóg beter te maken, horen we graag wat onze lezers ervan vinden. Laat je het ons weten? Ga naar margriet.nl/enquete, vul de enquête in en maak kans op een abonnement op Margriet.

Volg Helene van Santen ook op FacebookInstagram of Twitter.

Fotografie | Sanne Tulp

Ook interessant