Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Achter de schermen Persoonlijk

Margriets Helene is blij dat déze ‘oude’ modetrend weer terug is

margriets-helene-is-blij-dat-deze-oude-modetrend-weer-terug-is.jpg

Helene van Santen is hoofdredacteur van Margriet. Wekelijks schrijft ze over wat haar bezighoudt: deze keer is dat de modetrend van dit jaar, die haar wel héél bekend voorkomt.

“Wie wat bewaart, die heeft wat. Natuurlijk kun je in je leven niet alles bewaren, tenzij je steeds een kamer toevoegt aan je huis. Maar als het om kleding gaat, geldt wel: alles komt wel weer terug in de mode. Hoe gek een trend ook was, vroeg of laat komt ‘ie terug. Dus kun je maar beter zo veel mogelijk bewaren, denk ik dan.”

Leggings en gympen

“In de jaren tachtig ging ik huppelend in felroze leggings en net zo felroze gympen door het leven, en wat schetst mijn verbazing? De legging is weer terug! Net als de sneakers; niet alleen om aan te trekken als je gaat sporten, maar gewoon, de hele dag.

Laatst haalde ik een koffie-to-go af bij een hip tentje in de stad, waar ik een jongedame in een strakke felgekleurde yogabroek met daarboven een stoere sweater hetzelfde zag doen. Ik dacht eerst dat ze onderweg moest zijn naar de sportschool, maar toen ik diezelfde week nog drie keer dezelfde look spotte (op straat en in de supermarkt), wist ik: dit is een trend.”

Meer van Helene van Santen:
Margriets Helene: ‘Ken jij dít rijmpje van het elastieken ook?’

‘Lange leve deze nieuwe, oude modetrend!’

“De sportieve look is dus helemaal in. En dat is goed nieuws, want er zit weinig zo comfortabel als een joggingbroek met een capuchontrui. Ik zeg: duik in de krochten van je kledingkast en vis de leggings er maar weer uit. Lange leve deze nieuwe, oude modetrend!”

Volg Helene van Santen ook op FacebookInstagram of Twitter.

Ook interessant