Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Achter de schermen Persoonlijk

Helene: ‘Ik ben geen keukenprinses’

helene-ik-werd-compleet-meegezogen-in-de-wondere-wereld-van-de-brillenmode.jpg

Helene van Santen is hoofdredacteur van Margriet. Elke week schrijft ze over wat haar bezighoudt. Deze keer: de lunch, die sinds coronatijd een stuk minder interessant geworden is.

“Ik ben geen keukenprinses. Hoewel ik dol ben op lekker eten, sta ik zelf minder graag in de keuken. Dat heeft voornamelijk een praktische reden: de tijd die je besteedt aan koken staat niet in verhouding tot de tijd waarin je het gerecht opeet. Zeker niet bij mijn peutertweeling die in één minuut het avondeten verorbert (daaronder verstaan zij: van je bord vissen wat je lekker vindt en de rest laten staan).”

De bedrijfdkantine

“Toen we afgelopen anderhalf jaar door corona voornamelijk thuiswerkten, miste ik naast de creativiteit en gezelligheid op de redactie ook de bedrijfskantine. Hoewel veel mensen er vaak over klaagden, merkte ik pas toen-ie dichtging hoe fijn die eigenlijk was. Want dankzij die kantine at ik tenminste dagelijks een gevarieerde lunch. Soep, salades, broodjes, warme maaltijden; er was altijd genoeg te kiezen. Thuis kwam ik niet verder dan een broodje met ham en kaas of, als afwisseling, met alleen kaas.”

Lees ook:
Helene ging naar Disneyland Paris: ‘Een beetje griezelen is voor alle leeftijden leuk’

Dol op tosti’s

“Aan het begin van de coronacrisis schafte mijn vriend een tosti-ijzer aan en dat bleek een gouden aankoop. Ook mijn kinderen zijn er gek op. Tosti’s zijn lekker en supermakkelijk om te maken, maar erg gezond zijn ze niet. Althans, dat geldt voor de traditionele variant met ham en kaas.”

Verlangen naar een broodje kroket

“Daartegenover staat dan weer dat ik een andere eetgewoonte ook heb laten liggen door het thuiswerken: normaal gesproken at ik elke vrijdag een broodje kroket in de bedrijfskantine. Dat heb ik inmiddels ook al anderhalf jaar niet meer gegeten. Nu ik dit zo schrijf, verlang ik ineens enorm naar dat broodje kroket. Tijd om weer naar kantoor te gaan.”

M44 Cover HR JPG

Margriet 44 ligt nu in de winkels! Met deze week een groot en openhartig interview met schrijfster Annejet van der Zijl, 5 x de tosti op chic, alles over de juiste houding om klachten te voorkomen, een grote wintertuin gids, tips om je innerlijke slons na anderhalf jaar thuiswerken te omarmen, de laatste herfsttrends en nog véél meer. Haal het nummer snel in huis of bestel ‘m online zonder verzendkosten.

Ook interessant