Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Achter de schermen Persoonlijk

Deze gebeurtenis uit 2021 stijgt voor Helene boven álles uit

helene-van-santen-portret-26-05-2021.jpg

Helene van Santen is hoofdredacteur van Margriet. Elke week schrijft ze over wat haar bezighoudt. Deze week blikt ze terug op het jaar dat nu ten einde komt. En als ze denkt aan 2021, springt één gebeurtenis er zeker uit voor Helene.

“Tussen kerst en oud en nieuw neem ik altijd een weekje vrij. Om op te laden, te reflecteren op het afgelopen jaar en vooruit te blikken op het jaar dat komen gaat. Reflecteren doe ik de rest van het jaar eigenlijk veel te weinig, terwijl het op z’n tijd goed is om even stil te staan en terug te blikken.”

Avondklok, mondkapjes en demonstraties

“Welnu, 2021. Het allereerste wat opkomt is, hoe kan het ook anders, corona. Het is het jaar waarin termen als avondklok, coronatoegangsbewijs en mondkapjesplicht geregeld voorbijkwamen. Het is ook het jaar van de toeslagenaffaire, de mondkapjesdeal van Sywert van Lienden, de moord op Peter R. de Vries, de gefotografeerde notities van Kajsa Ollongren waarop ‘Omtzigt, functie elders’ te lezen was, de kabinetsformatie die maar niet opschoot, de overstromingen in Limburg en de klimaatdemonstraties.”

Lees ook:
Helenes migraine brengt haar soms in benarde situaties

Songfestival en Max als wereldkampioen

“Maar ook: het jaar waarin Nederland op formidabele wijze het Eurovisie Songfestival organiseerde (Hello, Europe!), waarin het olympisch team maar liefst 36 medailles mee naar huis nam van de Zomerspelen, waarmee het de succesvolste Olympische Spelen ooit werden voor Nederland én het jaar waarin Max Verstappen wereldkampioen Formule 1 werd na een zenuwslopende race.”

De béste gebeurtenis uit 2021

“Voor mij persoonlijk was 2021 geen slecht jaar. Mijn gezin en ik bleven gezond, tussen de lockdowns door hebben we leuke uitstapjes kunnen maken en genoten van de zomervakantie in Frankrijk. En er is één gebeurtenis die voor mij boven alles uitstijgt: 2021 was het jaar waarin ik mijn droombaan kreeg, hoofdredacteur van het mooiste magazine van ons land, Margriet.

Ik wens jullie een fijn en gezond 2022 toe.”

Verder terugblikken op 2021?

Nog meer lezen over alles wat er in 2021 gebeurde? Van Sigrid Kaag en Diederik Gommers tot André Hazes: je leest het in het Margriet jaaroverzicht in Margriet 01 – 2022. Dit nummer ligt nu in de winkel! Haal ‘m snel of bestel online via lossebladen.nl.

Ook interessant