Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Achter de schermen Persoonlijk

Een bezoek aan dít eiland staat bovenaan de bucketlist van Helene

helene-van-santen-portret-26-05-2021.jpg

Helene van Santen is hoofdredacteur van Margriet. Elke week schrijft ze over wat haar bezighoudt. Deze week gaat het over hoe graag ze op vakantie gaat op een eiland, en welke er nog op haar bucketlist staat.

“Eilanden hebben een grote aantrekkingskracht op mij. Nu ik er zo over nadenk, kies ik opvallend vaak een eiland uit als vakantiebestemming. Vaak in Europa, zoals Ibiza, Mallorca, Tenerife, Île de Porquerolles of Zakyntos, maar ook ‘ons eigen’ Terschelling of Texel. Soms verder weg. Zo kan ik Curaçao, Cuba, Mauritius, Java, Koh Samui en Koh Phangan wegstrepen van mijn lijstje met plekken die ik ooit nog wil bezoeken.

Een briesje

“Wat maakt eilanden toch zo fijn? Misschien vanwege het begrenste: ze zijn meestal groot genoeg zodat er genoeg te beleven is, maar toch afgebakend. En ze kunnen rustgevend werken: als er minder mogelijkheden zijn, is er vanzelf minder keuzestress en zijn er minder prikkels. Bovendien: op heel warme bestemmingen vind ik het altijd heerlijk dat er op eilanden vrijwel altijd een klein briesje staat.”

Lees ook:
Déze grap maken de vriendinnen van Helene over haar goede voornemens

Het mooiste eiland

“Het mooiste eiland waar ik ben geweest is zonder enige twijfel Mauritius. Navin en ik waren er twee jaar voordat we ouders werden, waardoor het in retroperspectief de laatste verre reis is geweest die we met z’n tweeën hebben gemaakt voordat de kinderen zijn geboren. De hagelwitte stranden, de blauwe zee, het lekkere eten, de gastvrije bevolking; het was absoluut een droombestemming.”

Eiland op de bucketlist

“Het eiland dat nog op mijn bucketlist staat, is IJsland. Mijn ouders zijn er ooit geweest en kwamen terug met adembenemende foto’s. Geen hagelwitte stranden, maar natuurlijke geisers, zeldzaam in de wereld. Daar moet je dan juist weer hopen dat er geen briesje staat.”

Ook op vakantie naar een eiland?

Cover M03 M3

Voor wie de Nederlandse Wadden en Ibiza wel heeft gezien: laat je inspireren door twaalf minder bekende eilandbestemmingen, getipt door onze redactie op pagina 81 van Margriet 03. Dit nummer ligt nú in de winkel! Verder in deze Margriet: rouwen om iemand die er niet meer is, een interview met Nasrdin Dchar en zijn moeder en de lekkerste recepten met boekweit. Haal ‘m snel of bestel online zonder extra verzendkosten.

Ook interessant