Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Achter de schermen Persoonlijk

Helene: ‘Dankzij déze tip ben ik weer helemaal bevangen door het boekenvirus’

helene-van-santen-portret-26-05-2021.jpg

Helene van Santen is hoofdredacteur van Margriet. Elke week schrijft ze over iets wat haar bezighoudt. Deze keer over haar herondekte liefde voor lezen: ze is weer helemaal bevangen door het boekenvirus.

“Een van de eerste dingen die ik klaarleg als ik mijn koffer inpak voor vakantie is leesvoer. Een heel grote stapel tijdschriften en boeken. Hoe druk ik in het dagelijks leven ook ben, ik maak altijd tijd voor het lezen van tijdschriften. Ik heb immers van mijn hobby mijn werk gemaakt. Maar boeken? Die schieten er vaak bij in. Alleen op vakantie neem ik daar echt de tijd voor. En dat is zonde, want er is weinig zo ontspannend als jezelf helemaal verliezen in een goed verhaal.”

Lees ook:
Helene: ‘Hierom is Nederland júist een fijn vakantieland’

Een goede tip

“Daarom heb ik onlangs de goede tip van Arjen Lubach opgevolgd, waarover Sander Schimmelpennick vertelde in zijn Zelfspodcast: lees elke dag twintig bladzijden van een boek. Want wat zijn nou twintig bladzijden, zeker in vergelijking met je dagelijkse werk? Daar kun je altijd wel tijd voor vrijmaken.”

‘Sinds kort doe ik dat, vaak ’s avonds voordat ik naar bed ga, en: het werkt echt. Waar ik het afgelopen jaar slechts een handjevol boeken heb gelezen (op vakantie), stijgt de teller dit jaar een stuk sneller. Algauw merk ik hoe ongelooflijk fijn het ook alweer is om regelmatig te lezen: het werkt niet alleen ontspannend, maar ook inspirerend.”

‘Bevangen door het boekenvirus’

“Ik ben weer helemaal bevangen door het boekenvirus. Daar kleeft alleen één nadeel aan: als een boek zó spannend is dat ik het niet weg kan leggen en dus veel meer dan twintig bladzijden op een avond lees. Dan ga ik al snel te laat naar bed, waardoor ik de volgende ochtend mijn wekker wel door het raam wil gooien als ‘ie afgaat. Maar ach, ik slaap tijdens mijn vakantie wel weer bij.”

Winactie

“Ps. Lees je ook zo graag boeken? Op pagina 104 in de nieuwste Margriet (nummer 29) geven wij onze tips voor de fijnste boeken voor deze zomer. En we geven er maar liefst 134 (!) weg. Ik wens je een heerlijk lange leeszomer!”

Volg Helene van Santen ook op FacebookInstagram of Twitter.

Fotografie | Sanne Tulp

Margriet 29 ligt nu in de winkel! Met in dit extra dikke nummer: wij gaan voor grijs haar, een interview met Arie Boomsma, win: 134x fijne zomerboeken, smeuïge vakantiegeheimen en natuurlijk nog véél meer. Haal het nummer snel in huis of bestel ‘m online zonder verzendkosten.

Ook interessant