Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Achter de schermen Persoonlijk

Helene over haar smartwatch: ‘Het werkt verslavend, maar er zijn grenzen’

helene-over-haar-smartwatch-het-werkt-verslavend.jpg

Helene van Santen (40) is hoofdredacteur van Margriet. Elke week schrijft ze over iets wat haar bezighoudt. Deze keer gaat het over haar smartwatch, die haar álles vertelt over haar gezondheid.

“Sinds kort heb ik een smartwatch. Ze hadden het ook een slim horloge kunnen noemen, maar dat is natuurlijk niet hip. Dit ultramoderne horloge vertelt me niet alleen hoe laat het is, maar ook wat mijn hartslag is en – het allerbelangrijkste – hoeveel stappen ik per dag zet. Ik ben lang niet de enige met zo’n smartwatch: bijna iedereen in mijn omgeving lijkt tegenwoordig zo’n ding aan zijn pols te hebben.”

Smartwatch

“Deze rage is ontstaan nadat verschillende onderzoeken aantoonden dat je 10.000 stappen per dag moet zetten als je gezond door het leven wil gaan. En dat kun je bereiken door simpelweg elke dag te wandelen, er hoeft geen sportschool aan te pas te komen. Dat klinkt velen als muziek in de oren en zo is een nationale obsessie met 10.000 stappen ontstaan. En met de stappenteller, want het is wel zo handig als een apparaatje al die stappen voor je bijhoudt zodat je dat zelf niet hoeft te doen.”

Lees ook: Deze handige functies op je telefoon kende je misschien nog niet

‘Het werkt verslavend’

“Ongein? Wellicht, maar ik moet zeggen: het werkt verslavend. Ik ben de hele dag aan het kijken hoe het met mijn aantal stappen
is gesteld. En ben verrast als blijkt dat ik met een dag thuiswerken veel meer stappen zet dan op de redactie. Als ik de 10.000 haal, gaat mijn smartwatch trillen en komt er confetti in beeld: hoera!”

‘Er zijn grenzen’

“Het voelt dan écht als een geslaagde dag. Zo’n stappenteller stimuleert dus wel degelijk om meer te bewegen. Maar er zijn grenzen. Laatst ontdekte ik vlak voordat ik naar bed wilde gaan dat mijn stappenteller op 9.500 stond. Wat ik heb gedaan? Gewoon gaan slapen, natuurlijk.”

Volg Helene van Santen ook op FacebookInstagram of Twitter.

M27

Margriet 27 ligt nu in de winkel! In dit extra dikke nummer lees je deze week alles over haken & knopen, een interview met boswachter Arjan Postma, uitwaaien in Noordwijk aan Zee, het grote beweegplan en natuurlijk nog véél meer. Haal het nummer snel in huis of bestel ‘m online zonder verzendkosten.

Ook interessant