Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Achter de schermen Persoonlijk

Helene: ‘Dit recept is zo makkelijk, het is niet eens een recept te noemen’

helene-van-santen-portret-26-05-2021.jpg

Helene van Santen is hoofdredacteur van Margriet. Elke week schrijft ze over wat haar bezighoudt. Bakken met haar twee zoontjes vindt ze heerlijk en met een beetje hulp van chef-kok Jamie Oliver maken ze samen de lekkerste pannenkoeken.

“Zoals trouwe lezers van Margriet inmiddels van mij weten, ben ik geen keukenprinses. Maar in het weekend met mijn zoontjes samen bakken, vind ik heerlijk. Helemaal op winterse dagen waarop het buiten nat en guur is en ik ze binnenshuis moet zien te vermaken. Milo en Oliver vinden eigenlijk alles wat we bakken leuk: koekjes, pepernoten en pannenkoeken.”

‘Pannenkoeken met drie ingrediënten’

Voor dat laatste heb ik dankzij de Britse tv-kok Jamie Oliver het allermakkelijkste recept. Het is zo makkelijk dat het niet eens een recept te noemen is. Jamie heeft op zijn YouTube-kanaal (met een indrukwekkende zes miljoen (!) volgers) een videoserie staan waarop hij kookt met zijn dochters Poppy en Daisy. In een aflevering maken ze pannenkoeken waarvoor je slechts drie ingrediënten (melk, bloem en ei) en een mok nodig hebt.”

‘Een mok bloem’

“Jamie bakt echt sámen met zijn kinderen en dus doet hij niet ingewikkeld met weegschalen. In plaats van zoveel gram bloem, zegt hij gewoon: een mok bloem. Zo simpel kan het zijn! Mijn jongens vinden dit geweldig, omdat ze het echt zelf kunnen doen: een mok bloem in de kom, een mok melk erbij, een ei en roeren maar (dat vinden ze het allerleukste. En de kom uitlikken!).”

Lees ook:
Helene: ‘Ik vind de feestdagen gezellig, maar ik krijg er ook altijd stress van’

‘Zo simpel kan het zijn’

“Het enige wat ze nog niet zelf kunnen, is het bakken in de pan, daarvoor zijn ze nog iets te klein. Terwijl ik sta te bakken, klimmen Milo en Ollie vol verwachting op de barkrukken aan onze keukentafel, zodat ze kunnen meekijken. Over hun beleg hoeven ze niet lang na te denken: poedersuiker of schenkstroop. Wederom: zo simpel (en lekker!) kan het zijn.”

Een exclusief interview

Ik glim van trots: voor Margriet 52 had Margriets Annemarie een exclusief interview met mijn culinaire held Jamie Oliver. Hij deelt ook zijn vijf favoriete kerstrecepten. Je leest het op pagina 24 van het nmmer dat nú in de winkel ligt!

Margriet 52 ligt in de winkels! Met daarin onder andere: kerst bij Marjan van den Berg, deel 2 van het spannende winterverhaal, binnenkijken in een stijlvol kersthuis, warme feestmode, de lekkerste familierecepten van Jamie Oliver en nog véél meer! Haal ‘m snel in huis of bestel deze Margriet online zonder verzendkosten.

Ook interessant