null Beeld

Helene: ‘Ik sta in mijn blootje voor de spiegel en dit zijn mijn eerste gedachten’

"Poeh, dat zwembandje rond mijn buik, die putjes in mijn bovenbenen en.. Ik breng mijn eigen gedachten streng een half toe. Ik kom net uit de douche, sta in mijn blootje voor de spiegel en dit zijn mijn eerste gedachten.."

"Laatst las ik dat je altijd tegen jezelf moet praten zoals je tegen je beste vriendin zou doen. Dat draagt bij aan een positiever zelfbeeld en vergroot je zelfvertrouwen. We doen vaak het tegendeel: met onze interne stem zijn we vreselijk hard voor onszelf, veel kritischer dan we voor anderen zijn. En dat is natuurlijk idioot. Waarom zijn we niet wat liever voor onszelf? Van een goede dosis zelfcompassie is nog nooit iemand slechter geworden."

Viva's Anybody

"Daarom is Viva's Anybody uitgegroeid tot zo'n iconische rubriek. Omdat het het menselijk lichaam in alle vormen, maten en kleuren vierde. Omdat het de schoonheid van ieder lijf, met al haar imperfecties, liet zien. Iedereen die ooit in Anybody heeft gestaan, bracht deze boodschap over aan de wereld: dit is mijn lichaam, het mag er wezen en ik ben er trots op. En dat zou iedereen moeten zijn. Wát een krachtig statement."

'Mooie buik'

"Met Anybody als inspiratiebron bekijk ik mezelf wederom in de spiegel. Ik begin mijn gedachtenstroom opnieuw: Wat ben ik toch blij met mijn strakke kuiten, mijn billen mogen er best wezen.. Mijn gedachten worden weer ruw onderbroken. Dit keer door mijn driejarige zoontje, die de kamer komt binnenstormen (peuters komen immers nooit normaal een kamer binnen). Als hij ziet dat ik in mijn blootje voor de spiegel sta, roept hij uit: "Mama, mooie buik!" En zo is het."

Anybody Forever

null Beeld

In Margriet 33 (nu in de winkel) staat een ode aan de iconische tijdschriftrubriek Anybody, die met het stoppen van weekblad Viva helaas na jaren stopt met bestaan. In Anybody Forever geven we een ode aan het vrouwenlijf, zoals Viva dat al die tijd ook deed. Haal deze Margriet snel in de winkel of bestel 'm online zonder verzendkosten.

Fotografie | Sanne Tulp

Helene van Santen

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden