Margriet logo
null Beeld

Heb jij ergens een dubbelganger?

Het is misschien even een shock, maar je bent niet uniek. Qua uiterlijk dan tenminste. Iedereen blijkt een of meerdere dubbelgangers te hebben. Maar hoe kom je er nu achter wie jouw evenbeeld is en waar hij of zij woont? 

Statisticus Remco van der Hofstad van de Technische Universiteit Eindhoven rekende ons voor hoe groot de kans is dat jij je evenbeeld tegenkomt: “Ervan uitgaande dat je elke dag ongeveer honderd mensen ziet of ontmoet, zou het ongeveer dertig jaar duren voordat je je spiegelbeeld tegenkomt.” Van der Hofstad wijst wel op het psychologische aspect dat we afwijkingen – een grote scheve neus of bijvoorbeeld een grote, rode baard – eerder opmerken, waardoor we twee mensen met eenzelfde ‘afwijking’ sneller op elkaar vinden lijken.

We kijken dan dus over hun minder opvallende, niet gelijkende kenmerken heen. Als je niet dertig jaar wilt wachten op het vinden van jouw dubbelganger, kun je misschien een digitale ontmoeting regelen. Op de sites twinstrangers.com en ilooklikeyou.com kun je een foto van jezelf uploaden, die wordt vergeleken met foto’s in hun databestand. Uiteraard geldt: hoe meer mensen meedoen, hoe groter de kans dat je een echte dubbelganger vindt.

Hele artikel lezen?

Het complete artikel over dubbelgangers lees je in Margriet 4. Vanaf 22 januari in de winkel te koop of online te bestellen.

Ben jij de dubbelganger van Kim-Lian of Dirk?

Thuis op Zondag is op zoek naar de dubbelgangers van hun presentatoren Kim-Lian en Dirk. Ben of ken jij iemand die sprekend lijkt op één van hen? Of weet jij iemand die zo als een andere bekende Nederlander door het leven zou kunnen? Laat het weten via webredactieTOZ@masmedia.tv!

Redactie Margriet

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden