Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Persoonlijk

Hartekreet: ‘Zijn dochter mag mij niet’

tumblr_liqe2koxmv1qin9zho1_400_thumb.jpg

tumblr_liqe2kOxmV1qin9zho1_400_thumbHartekreet: ‘Zijn dochter mag mij niet’

Elsbeth: “Mijn relaties hebben nooit langer geduurd dan 1 tot 2 jaar en ik ben ook een tijd single geweest. Maar de relatie die ik met mijn huidige partner heb duurt nu al 4 jaar. Ik voel me heel erg gelukkig met hem, maar hij heeft wel al een eerder huwelijk erop zitten en hij heeft een dochtertje.

Toen we elkaar nog maar net hadden ontmoet, was ik zeer benieuwd naar haar, omdat hij altijd vol lof over haar sprak. Het leek mij een onwijs lief en grappig meisje. Maar zijn ex-vrouw was het er niet mee eens dat ik haar zou ontmoeten, dat had mijn man ook eerlijk verteld. Het was beter voor hun dochter om mij te ontmoeten wanneer onze relatie een serieus punt had bereikt.

Na een jaar was het eindelijk zover. We woonden al een paar maanden samen en dat was een goed moment om zijn dochter te ontmoeten. Ik was wel een beetje zenuwachtig, omdat ik graag wilde dat zij mij aardig zou vinden. Het is tenslotte het meest dierbare bezit van mijn vriend. Vanaf het moment dat zij binnenkwam, ging het echter al fout. Ze wilde mij geen hand geven, ze zei geen woord tegen me en claimde haar vader enorm. Ik kreeg geen mogelijkheid om in de buurt van hem te komen of ook maar een woord met hem te wisselen. Dat kleine meisje was volledig beïnvloed door haar moeder.

We zijn nu alweer een paar jaar verder sinds de ontmoeting en wij hebben ons ook pas verloofd. Met zijn dochter valt nog steeds geen land te bezeilen. Ze zet zich volkomen tegen mij af en soms lijkt het wel of ze mij haat. Het maakt niet uit wat ik probeer, hoe aardig ik ook tegen haar doe, ze wil niet met mij praten. Ik probeer echt niet om de moederrol op mij te nemen, maar ik vind het gewoon belangrijk dat zij mij aardig vindt.

Mijn partner doet helaas weinig aan het gedrag van haar. Dat raakt mij wel, ook al zegt hij dat wanneer zij ouder wordt, het beter zal gaan. Ik hoop het maar, want ik hou zielsveel van hem en wil het inmiddels 7-jarige meisje deze liefde niet laten verpesten.”

Je kunt hieronder een reactie voor Elsbeth achterlaten. Heb je zelf een eigen Hartekreet? Dan kun je die mailen naar webmaster@margriet.nl.

Ook interessant