Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Persoonlijk

Hartekreet: ‘We kunnen geen huis vinden’

hartekreet-jpg.jpg

Willeke (36): “Al 10 jaar zijn mijn man en ik samen. Ons eerste huis, dat wij samen hebben gekocht aan het begin van onze relatie, hebben wij vorig jaar verkocht. We hadden zoiets van: eerst maar eens ons huis zien te verkopen voordat we op zoek gaan naar een nieuwe woning. De verkoop lukte echter sneller dan verwacht. Natuurlijk waren we dolblij en vol enthousiasme gingen we op zoek naar een andere, grotere woning.

Overal hoor en lees je berichten dat de huizenmarkt momenteel zo slecht is. Wij dachten nog: dat is voor ons gunstig, een nieuw huis is zo gekocht tegen een mooie prijs. Maar onze ervaring is nu dat er weinig nieuws de huizenmarkt op komt, er is heel weinig beweging. Het lijkt wel alsof mensen bang zijn hun huis te verkopen in deze tijd.

Dan is er ook nog het probleem dat mijn man en ik het niet helemaal eens kunnen worden qua soort woning. We hebben in de laatste anderhalf jaar al zo’n twintig huizen bekeken, maar er zat niets voor ons bij. Er was geen één woning waar we allebei echt helemaal verliefd op werden.

We hebben een hele waslijst aan wensen: het liefst aan het water, tuin op het zuiden, grote woonkamers, genoeg slaapkamers. Het huis moet ook geen klushuis zijn, want we hebben allebei twee linkerhanden. Een muurtje verven is prima te doen, maar een echte verbouwing zien we niet zitten.

Wat moet ik doen? Toch maar inleveren op mijn wensenlijst of nog langer door blijven zoeken totdat wij ons droomhuis hebben gevonden? Het ziet er niet bepaald naar uit dat de huizenmarkt spoedig weer zal aantrekken.”

Je kunt hieronder een reactie voor Willeke achterlaten. Heb je zelf een eigen Hartekreet? Dan kun je die mailen naar webmaster@margriet.nl.

Ook interessant