Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Persoonlijk

Hartekreet: ‘Wat moet ik zonder hem?’

schrijven1-jpg.jpg

Caroline (38): “Mijn man Jos en ik ontmoetten elkaar op de middelbare school. Het was liefde op het eerste gezicht. In de derde klas van de HAVO kregen we verkering en sindsdien waren we onafscheidelijk. Bizar eigenlijk, dat het van jongs af aan zo goed klikte. Toen we beiden gingen studeren in Maastricht, betrokken we allebei een ander studentenhuis. Na twee jaar besloten we te gaan samenwonen, ook al vonden onze ouders dat eigenlijk niet goed. We waren pas 19 jaar. Op dat moment waren we al erg gelukkig, maar we wisten toen echt nog niet dat we uiteindelijk zouden trouwen.

Onze trouwdag was geweldig. We trouwden op een strandje bij Ellewoutsdijk in Zeeland, een plaatsje vlakbij het dorp waar we allebei zijn opgegroeid. Al onze vrienden en familie waren erbij en we hadden de bruiloft tot in de puntjes zelf geregeld. Voor het diner gaf de beste vriend van Jos een mooie speech. Daarin vertelde hij over onze liefde en hoe hij hoopte ooit hetzelfde voor iemand te voelen. Hij sloot af met: “Jut en Jul, jullie zijn voor elkaar gemaakt.”

En zo hebben wij het zelf ook altijd ervaren. We hebben de nodige grote ruzies gehad, maar onze relatie heeft altijd alles overwonnen. We deden bovendien alles samen. Zo deelden we een grote liefde voor muziek en daarom bezochten we samen vaak concerten en festivals. Na de geboorte van Marli werd het wat moeilijker om er samen op uit te gaan, maar de sterke band is nooit minder geworden. Eigenlijk is deze alleen maar sterker geworden, doordat onze liefde werd bezegeld met een mooi meisje.

Helaas kwam er in maart van dit jaar een eind aan ons mooie sprookje. Ik was thuis met Marli toen ik werd gebeld door één van de collega’s van Jos. Hij was op een kruising vlakbij zijn werk in botsing gekomen met een vrachtwagen en was met de traumahelikopter naar het ziekenhuis gebracht. Hoe ik in het ziekenhuis ben gekomen, weet ik niet meer, maar toen ik aankwam, was mijn lieve man al overleden.

Het leven van Marli en dat van mij zal nooit meer hetzelfde zijn. Zij is haar vader kwijt, ik mijn man en beste vriend. De laatste maanden zijn tergend langzaam voorbij gegaan en nu ik er wat bewuster over na kan denken, besef ik mij alleen maar meer dat ik niet weet wat ik zonder hem moet. Alles doet me aan hem denken: de muziek van Acda & De Munnik, onze dochter en onze vrienden, zelfs de lekkende kraan die hij nog zou repareren. We deden alles samen, hoe moet dat nu alleen?”

Je kunt hieronder een reactie voor Caroline achterlaten. Heb je zelf een eigen Hartekreet? Dan kun je die mailen naar webmaster@margriet.nl.

 

Ook interessant