Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Persoonlijk

Hartekreet: “Wanneer mag ik weer daten?”

hartekreet40-jpg.jpg

Barbara (58): “Een half jaar geleden is mijn man overleden, na een lang ziektebed. Het was een verschrikkelijke periode, maar voor hem was het beter dat hij nu eindelijk de rust vond die hij verdiend had. Hij heeft hard gestreden, veel moeten doorstaan, maar uiteindelijk niet gewonnen van die ziekte met de grote K. Het is beter zo, voor hem. Het was genoeg geweest.

Voor mij en mijn gezin, we hebben twee volwassen kinderen samen, zijn de afgelopen maanden vreselijk moeilijk geweest. We missen hem ontzettend. Ik heb me vrij snel aangesloten bij een praatgroep voor mensen die hetzelfde is overkomen als ik. Het is fijn om er met hen over te praten, zij weten als geen ander hoe ik me voel.

Door die praatsessies heb ik een man leren kennen die zijn vrouw is verloren. Vanaf de eerste bijeenkomst kon ik goed met hem opschieten. Het is een heel charmante man, lief en grappig. Tegelijkertijd heeft ook hij veel meegemaakt en dat is aan hem te merken.

Ik heb gemerkt dat ik gevoelens voor hem heb gekregen. En hij voor mij, dat heeft hij naar mij uitgesproken. Voor hem is het wat langer geleden dat hij weduwnaar werd, maar we vinden het allebei moeilijk om echt samen iets leuks te gaan doen. Het ligt toch gevoelig: wanneer ‘mag’ je weer gaan daten als je partner je is ontvallen?

Zelf word ik heen en weer geslingerd: aan de ene kant vind ik dat ik recht heb op geluk en veel te jong ben om de rest van mijn leven alleen te blijven. Aan de andere kant voel ik mij schuldig tegenover mijn overleden man en onze kinderen. Niemand zal ooit zijn plaats in kunnen nemen, dat wil ik ook helemaal niet, maar ik wil niet de indruk wekken dat ik hem ben vergeten of bezig ben om dat te doen. Het voelt een beetje als verraad.

Ik wil graag iemand om mij heen, iemand om mijn leven mee te delen. Maar het verliezen van mijn man, grote liefde en maatje heb ik nog lang niet verwerkt. Wat is verstandig, wat is normaal in dit soort situaties en belangrijker: wat is het beste voor mij?”

Je kunt hieronder een reactie voor Barbara achterlaten. Heb je zelf een eigen Hartekreet? Dan kun je die mailen naar webmaster@margriet.nl.

 

Ook interessant