null Beeld

Hartekreet: “Ons huis wordt maar niet verkocht”

null Beeld

null Beeld

Esther (40): “Onlangs las ik het nieuwsbericht dat door de economische crisis veel minder koppels scheiden. Ik ben helaas zo iemand die daarmee kampt.

Mijn man en ik zijn nu 16 jaar getrouwd en hebben geen kinderen. Helaas is het vuur tussen ons helemaal gedoofd. Geloof me, we hebben er alles aan gedaan om ons huwelijk te redden. We zijn zelfs in therapie geweest. Het mocht allemaal niet baten. Het liefst willen we op een normale manier uit elkaar gaan, zodat we beiden onze eigen weg kunnen gaan. We zitten echter vast aan een koophuis: het wordt maar niet verkocht.

Het is niet zo dat wij elkaar de tent uit vechten hoor. We kunnen nog steeds prima met elkaar overweg, dus samenleven gaat ook nog wel. Maar we zijn gewoon op elkaar uitgekeken, na vele pogingen om het ‘toch nog een keer met elkaar te proberen’, en willen verder met ons leven. Het levert op een gegeven moment steeds meer irritaties op ook. Ons huis staat nu 1,5 jaar te koop en we hebben slechts drie kijkers gehad. We zien het somber in. We kunnen allebei het huis in ons eentje niet betalen, dus het moet weg. Tot die tijd zitten we er samen aan vast.

Af en toe vluchten we allebei even een weekje naar vrienden of familie, maar op een gegeven moment moet je toch weer terug. Ik denk er nu over na om toch maar een huurhuisje voor mezelf te zoeken, ondanks dat ik dan enorm op een houtje zal moeten bijten. Ik werk parttime en mijn man heeft ook geen wereldbaan, dus de dubbele lasten kunnen we er eigenlijk niet bij hebben. Maar er komt een keer een dag dat de situatie onhoudbaar is geworden en we echt uit elkaar moeten.”

Heb je een geheim? Zit je met een dilemma of heb je iets meegemaakt waar je je voor schaamt? Je kunt anoniem je hart luchten. Mail je ‘Hartekreet’ naar webmaster@margriet.nl en wie weet plaatsen we jouw verhaal in het blad en op de website!

Redactie Margriet
Meer over

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden