Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Persoonlijk

Hartekreet: ‘Moet ik mijn baan opzeggen?’

vrouwwerk-jpg.jpg

Nettie (41): “Al jaren werk ik als administratief medewerkster op een gezellig middelgroot kantoor. Ik heb het altijd naar mijn zin gehad, maar de laatste tijd ga ik helaas bijna met tegenzin naar mijn werk.

Het afgelopen jaar zijn er een aantal veranderingen doorgevoerd. Collega’s zijn weggegaan, sommige uit zichzelf en anderen gedwongen wegens reorganisaties. Ik mag blijven zitten, mijn baan zal niet op de tocht komen te staan, maar al die veranderingen hebben wel invloed op mij.

Ik was altijd onderdeel van een heel leuk team. Ik kon het goed vinden met de collega’s die nu helaas weg zijn gegaan. Ik heb een nieuwe manager, die ik helemaal niet mag. Zijn stijl van leidinggeven past totaal niet bij mij. Bovendien heb ik weinig doorgroeimogelijkheden meer. Dat is al een tijdje zo, maar door de leuke sfeer was dat nooit echt een probleem. Nu zie ik het echt niet zitten om nog jaren hetzelfde werk te doen met deze nieuwe collega’s.

Ik wil dan ook al een tijdje een andere baan, maar ik merk dat dat een lastige klus is. Ik heb niet zo veel andere ervaring dan deze administratieve en ik ben natuurlijk al wat ouder. Ik vind het moeilijk om er vertrouwen in te hebben dat er in deze tijd voor mij ook een leukere baan te vinden is. Zolang ik deze baan nog heb, is de ‘nood’ bovendien nog niet zo hoog en merk ik dat ik nog niet echt daadwerkelijk de tijd neem om op vacatures te reageren. Toch gebrek aan lef, ofzo.

Is het een idee om mijn baan maar gewoon op te zeggen? Als trigger voor mezelf dat ik echt iets anders MOET vinden? Mijn man heeft een baan, dus vergaan van de honger zullen we niet, al moeten we het dan natuurlijk wel wat rustiger aan doen. Heeft er iemand tips voor het vinden van een leuke baan op deze leeftijd? Wat zijn jullie ervaringen?”

Je kunt hieronder een reactie voor Nettie achterlaten. Heb je zelf een eigen Hartekreet? Dan kun je die mailen naar webmaster@margriet.nl.

Ook interessant