Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Persoonlijk

Hartekreet: ‘Moet ik hem een minnares gunnen?’

tumblr_mc8tdq52pi1remf6fo1_500_large.jpg

Ellen (28): “Ik ben een gezonde, jonge meid met een goede baan, een druk sociaal leven en sinds een half jaar ook een fijne relatie. Aan de buitenkant zou je zeggen dat ik alles erg goed voor elkaar heb, aan de binnenkant is helaas lang niet alles kids.

Ik vind seks namelijk vies. Ik praat er nooit over, het is toch een taboeonderwerp, maar ik las laatst ergens online het verhaal van een lotgenoot en ik kon wel janken van blijdschap. Ik ben niet de enige. Wat herkende ik haar verhaal!

In het begin van een nieuwe relatie ben ik net zo seksueel als bijna iedereen. Dan kan ik er bij wijze van spreken geen genoeg van krijgen. Na verloop van tijd begin het echter af te zwakken, tot het zelfs uitloopt op een daadwerkelijke afkeer van seks. Ik vind het dan gewoon zo vies! Dan wil ik niet meer aangeraakt worden, tenminste, niet op een seksuele manier. Knuffelen vind ik wel heel erg fijn.

Ik heb er al van alles aan geprobeerd te doen. Ik heb hulp gezocht in de vorm van een psychologe en een seksuoloog. Ik heb geen onverwerkt trauma uit mijn jeugd en val niet op foute mannen… Ik heb geen idee hoe het kan! Ik heb zelfs al eens medicijnen gekregen, maar ook dat zette geen zoden aan de dijk.

Mijn vriend weet er inmiddels vanaf, natuurlijk, en heeft er voorlopig vrede mee. Maar, we zijn pas 6 maanden samen. Ik ben echt stapelgek op hem en heb voor het eerst het gevoel dat ik met een man oud zou willen worden. Ik wil niet dat mijn aandoening roet in het eten gooit. Maar hoe kan ik nou van hem verlangen dat hij de rest van zijn leven zonder echte seks moet? Moet ik hem een minnares gunnen?”

Je kunt hieronder een reactie voor Ellen achterlaten. Heb je zelf een eigen Hartekreet? Dan kun je die mailen naar webmaster@margriet.nl.

Ook interessant