Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Persoonlijk

Hartekreet: ‘Mijn zoon heeft een destructieve relatie’

hartekreet24-jpg.jpg

Annie (52): “Mijn zoon van 25 zit gevangen in een destructieve relatie. Hij heeft geen enkele overeenkomst met dit meisje en is echt haar prooi. Ze heeft haar oog al jaren geleden op hem laten vallen en met griezelig veel geduld en gemanipuleer hem in haar web gevangen.

Alles hebben wij geprobeerd om hem te laten inzien dat hij aan deze relatie ten onder gaat. De eerste jaren vooral positief, bijvoorbeeld een lang weekend weg cadeau doen zodat zijn ogen open zouden gaan. Dat gebeurde ook steeds, maar hij vergeeft en vergeet. Overal heeft ze een ‘verklaring’ voor en het ligt altijd aan een ander of aan hem. 99% van wat ze zegt is gelogen en ook al stapelen de bewijzen hiervan zich op, ze komt er in zijn ogen mee weg.

Vele ruzies tussen hen speelden zich in ons huis op zijn kamer af, het laatste jaar dat ze hier kwam bijna dagelijks en tot diep in de nacht. We hoorden hoe ze hem afkraakte, we hoorden haar huilbuien om haar ouders die niet kunnen scheiden vanwege de schulden die haar vader stiekem heeft veroorzaakt. We hoorden al haar (verzonnen) lichamelijke ziektes en klachten, we hoorden haar excuses dat ze niet kan werken en dus enorme schulden mag maken, etcetera. We hoorden ook dat onze zoon overal tegen in ging, hij pikt het in eerste instantie niet. Helaas later wel.

We deden geen oog meer dicht. Een jaar geleden zat ze hier weer in de nacht tegen onze zoon te schreeuwen, ze was ook nog dronken. We vroegen haar om te stoppen en ze reageerde vreselijk brutaal. Twee dagen later deed ze de huissleutel in onze brievenbus en beweert tot op de dag van vandaag dat wij excuses moeten maken. Wij willen haar nooit meer zien. Onze zoon in eerste instantie ook niet, maar dat heeft hij maar een week volgehouden.

Ze heeft vele pogingen gedaan om ons gezin te ontwrichten. Het gestook in ons gezin is nog steeds aan de gang, maar gelukkig is de band zo sterk dat het haar niet lukt om die kapot te maken. Onze zoon doet nog aan alles mee en wordt binnenkort een trotse oom, maar er hangt altijd een schaduw over hem.

Ik wil het beste voor mijn zoon en dat is overduidelijk niet deze relatie. Hoe overtuigen wij hem ervan om haar los te laten en een meisje te zoeken dat respect voor hem heeft en lief voor hem is?”

Je kunt hieronder een reactie voor Annie achterlaten. Heb je zelf een eigen Hartekreet? Dan kun je die mailen naar webmaster@margriet.nl.

Ook interessant