Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Persoonlijk

Hartekreet: ‘Mijn zoon gaat bijna failliet’

b87bdc9e02f5acfe14e4f24420029f19.jpg

Dicky (60): “Mijn zoon is nooit een heel goede leerling geweest op school. Leren vond hij ontzettend moeilijk, hij had er ook het geduld niet voor. Hij was echt een praktijkjongen. Zijn MAVO en later ook MBO heeft hij met de hakken over de sloot gehaald. Wij waren daar niet minder trots op dan op zijn oudere zus, die glansrijk haar VWO-diploma haalde en haar universitaire opleiding op haar sloffen doorliep.

 

Na het MBO kon onze zoon zijn draai echter niet vinden. Hij heeft verschillende baantjes gehad, maar nergens hield hij het lang uit. Hij was te onrustig, kon ook niet goed werken onder een baas. Hij vindt het moeilijk om met hierarchie om te gaan en verplichtingen te hebben die anderen hem opleggen. Na een paar jaar was de conclusie: hij wilde voor zichzelf beginnen.

 

Via via kreeg hij de kans om een goedlopende kledingzaak in ons dorp over te nemen. Hij heeft een grote interesse in mode, loopt er zelf ookt altijd verzorgd bij. Ondernemerservaring had hij niet echt, maar aangezien hij wel een tijd in een kledinwinkel heeft gewerkt, had hij er vertrouwen in dat het goed zou komen. Hij had vaak meegekeken met de manager en veel geleerd, hij was ervan overtuigd dat hij dit ook kon.

 

In het begin ging het ook goed. Maar na een tijdje bleek dat de vorige eigenaar de winkel niet voor niets van de hand had gedaan. De invloed van de crisis werd steeds meer zichtbaar: de verkoop daalde langzaam  maar zeker en de inkomsten dus ook. Het spaarpotje van mijn zoon slonk en slonk, tot hij zelfs bij ons moest aankloppen. Hij kon de huur van het pand niet meer betalen en ook zijn personeel had al even geen salaris meer gehad. Uiteraard helpen wij hem waar we kunnen, maar ook onze financiële bodem is inmiddels in zicht.

 

Het ziet er niet naar uit dat het op korte termijn beter zal gaan. Inmiddels zitten we behoorlijk met onze handen in het haar. Deurwaarders kunnen ieder moment op de stoep staan en dan gaat het van kwaad tot veel erger. Wat als hij straks failliet gaat en met lege handen en een torenhoge schuld achterblijft? Wij als ouders liggen er bijna iedere nacht wakker van.”

 

Je kunt hieronder een reactie voor Dicky achterlaten. Heb je zelf een eigen Hartekreet? Dan kun je die mailen naar webmaster@margriet.nl.

Ook interessant