Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Persoonlijk

Hartekreet: ‘Mijn vrouw wil niet werken’

margriet-hartekreet.jpg

Peter (43): “Mijn vrouw en ik zijn 15 jaar gelukkig getrouwd. We zijn elkaar al op jonge leeftijd tegengekomen, maar wisten vrij snel dat we samen oud wilden worden. De eerste jaren van onze relatie en ons huwelijk werkten wij allebei fulltime. We hadden allebei een gezonde dosis ambitie en steunden elkaar daar heel erg in. Ik vond het prachtig om te zien hoe succesvol en geliefd ze was bij het bedrijf waar ze werkte. Ze maakte er snel carrière en alles ging haar voor de wind.

 

Na drie jaar huwelijk werd ons kindje geboren, een gezonde zoon. Mijn vrouw ging na haar zwangerschapsverlof parttime werken, gelukkig was dit bij het bedrijf waar ze het zo naar haar zin had een optie. Dit ging een tijd goed, tot de organisatie echter last kreeg van de crisis en moest bezuinigen. De functie van mijn vrouw kwam te vervallen en ondanks haar jarenlange inzet, moest ze eruit en kwam ze thuis te zitten.

 

Ze was hierdoor erg van slag en heeft daarom vrij lang helemaal niet gewerkt. Dat begreep ik goed, maar nu vind ik het wel weer tijd voor haar om iets nieuws te gaan zoeken. Financieel redden we het namelijk maar nét en ik voel me daar niet prettig bij, zeker als je lange tijd gewend bent geweest van twee salarissen te leven. Ik ben het zat om op een houtje te moeten bijten, omdat mijn vrouw thuis zit en geen zin meer heeft om aan de slag te gaan.

 

Want dat is wat er is gebeurd: het niet-werkende leven bevalt haar wel. Toen onze zoon op de basisschool zat, wachtte ze hem elke dag thuis op met een kop thee en iets lekkers. Dan kon hij zijn verhalen bij haar kwijt en vriendjes meenemen naar huis om te spelen. Ik zag daar zeker de voordelen van in, het was goed voor ons kind dat zij er voor hem was. Nu zit hij echter op de middelbare school en zou ik graag zien dat ze haar werkende leven weer oppakt. Dat hoeft niet fulltime uiteraard, een paar dagen per week zou al leuk zijn.

 

Daar heeft zij echter totaal geen zin in. Het bevalt haar prima om huisvrouw te zijn en daar snap ik niets van. De ambitie die ze vroeger had, is helemaal weg. Natuurlijk is het moeilijk om in deze tijden een baan te vinden, zeker als je er even uit bent geweest, maar ze probeert het niet eens en dat stoort me ontzettend. Zij vindt het wel best zo. Nou, ik niet. Ik werk keihard en zorg graag voor ons gezin, maar zou het fijn vinden als zij ook weer haar bijdrage levert, zodat we meer kunnen sparen en ook meer leuke dingen kunnen doen!”

 

Je kunt hieronder een reactie voor Peter achterlaten. Heb je zelf een eigen Hartekreet? Dan kun je die mailen naar webmaster@margriet.nl.

 

Ook interessant