Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Persoonlijk

Hartekreet: ‘Mijn vrouw kleedt zich veel te jong’

tumblr_lwbwmvcpbi1r4stxpo1_500_thumb.jpg

tumblr_lwbwmvcpbi1r4stxpo1_500_thumbHartekreet: ‘Mijn vrouw kleedt zich veel te jong’

André (46): “Ik ben inmiddels alweer bijna twintig jaar getrouwd met mijn jeugdliefde. We hebben veel meegemaakt en steunen elkaar door dik en dun. Dat laatste zelfs letterlijk, want mijn vrouw is altijd stevig geweest. Ik heb daar nooit een probleem mee gehad, ik hou wel van wat vollere vrouwen.

Het laatste jaar is mijn vrouw echter heel veel afgevallen. Ze zat zelf niet lekker meer in haar vel en was het zat altijd maar bij de grote maten te moeten shoppen. Ze besloot nu echt de knop om te zetten en voor een gezondere levensstijl te gaan. Ze is drie keer per week gaan sporten en anders gaan eten, en wist dat goed vol te houden. Ontzettend knap, ik heb daar heel veel respect voor.

Mijn vrouw is een ander mens geworden. Ze straalt en dat is geweldig om te zien. Natuurlijk heeft ze ook een heel nieuwe garderobe moeten aanschaffen, ze is flink los gegaan. Het probleem is dat ze, nu ze veel en veel slanker is, denkt dat ze álles kan dragen. Veel kledingstukken staan haar inderdaad beter dan voorheen, maar ze moet ook bedenken dat ze naast slank ook een vrouw van 45 jaar is. Dat ik vind dat ze sommige kleding beter kan laten hangen, ligt aan het feit dat ze daar gewoon te oud voor is.

Topjes met een blote buik, minirokjes en hotpants vind ik gewoon raar voor een dame van haar leeftijd. Natuurlijk mag ze zich sexy kleden en vind ik het helemaal niet erg dat ze graag gezien wordt, dat snap ik zelfs heel goed. Maar sexy is lang niet altijd ook stijlvol.

Ik heb het al een paar keer voorzichtig geprobeerd aan te kaarten, maar dan krijg ik een sneer dat ik er niets van snap en niet weet wat er in de mode is. Dat weet ik ook niet echt, maar ik weet wel dat zij zich in ieder geval veel te jong kleedt. Ik wilde haar al een keer een shopsessie met een styliste cadeau doen, maar dat werd niet op prijs gesteld. “Ik bepaal zelf wel wat ik draag”, was haar reactie. Ik weet niet meer zo goed wat ik moet doen, ik wil niet dat mijn vrouw voor schut loopt.”

Je kunt hieronder een reactie voor André achterlaten. Heb je zelf een eigen Hartekreet? Dan kun je die mailen naar webmaster@margriet.nl.

Ook interessant