Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Persoonlijk

Hartekreet: “Mijn vrouw geeft te veel geld uit”

pinnen-jpg.jpg

Richard (35): “Ik heb een hele lieve vrouw waar ik stapelgek op ben. Sinds vijf jaar zijn we getrouwd, daarvoor woonden we twee jaar samen. Dat gaat prima, we weten samen het huishouden goed te runnen met ieder onze eigen taken. Het enige puntje waar we soms over struikelen, en de laatste tijd steeds vaker, is het geld.

Mijn vrouw geeft namelijk echt te veel geld uit. Ze heeft een eigen baan en bijbehorend inkomen, daar mag ze wat mij betreft natuurlijk mee doen wat ze zelf wil (nadat onze vaste lasten zijn betaald). Maar daarnaast bestelt ze online ook veel met onze gezamenlijke creditcard. Ik ben bang dat ik op een gegeven moment in de supermarkt wil afrekenen, maar er geen saldo meer op onze rekening staat.

Natuurlijk hebben we hier al over gepraat, maar we verschillen nogal van mening over financiële zaken. Zij vindt dat je maar één keer leeft en het oppotten van geld maar zonde is. Stel je voor dat je morgen wordt overreden op straat? Dan staat al dat geld maar op die bankrekening te staan, is haar opvatting. Ik vind het echter belangrijk om te sparen voor eventuele onverwachte uitgaven of spontane uitjes en vakanties. Geniet, maar wel met mate, zeg maar.

Als het alleen om haar eigen geld zou gaan, kan het me niet zo veel schelen. Maar als zij schulden gaat opbouwen met die creditcard, krijg ik daar natuurlijk ook een keer last van. We zijn immers getrouwd. Ik vind dat zij haar verantwoordelijkheid moet nemen en moet weten waar de grens ligt. Leuk dat ze een gat in haar hand heeft, maar zodra dat gat ook mijn financiële zekerheid aantast, gaat het te ver. Hoe maak ik haar dat duidelijk zonder daar enorme ruzie over te krijgen?”

Heb je een geheim? Zit je met een dilemma of heb je iets meegemaakt waar je je voor schaamt? Je kunt anoniem je hart luchten. Mail je ‘Hartekreet’ naar webmaster@margriet.nl en wie weet plaatsen we jouw verhaal in het blad en op de website!

Ook interessant