Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Persoonlijk

Hartekreet: ‘Mijn vriendin pikte mijn man in.’

uitgelichte-afbeelding-hart.png

85dd5a4e483f29fe4dfc3ab05a6244f8Hartekreet: ‘Mijn vriendin pikte mijn man in’

Ellen (40): “Ik was tien jaar getrouwd. Gelukkig getrouwd, dacht ik. Helaas bleek niets minder waar: mijn huwelijk was een farce. Mijn man was niet tevreden en zocht zijn heil (seks) buiten de deur. Uiteindelijk vond hij zelfs liefde en verliet hij mij en onze zoon voor een ander.

Het wordt nog erger: die ander was mijn beste vriendin. Ook zij was getrouwd en heeft twee kinderen met haar (inmiddels ex-)man. Ze kwamen regelmatig bij ons over de vloer en we gingen ook vaak met z’n tweetjes weg. Eens in de zo veel tijd zelfs op vakantie, ik had zo veel lol met haar en voelde me altijd begrepen. Ik heb vaak mijn hart bij haar uitgestort, in goede en slechte tijden. En ik was er ook voor haar, zoals dat hoort bij beste vriendinnen.

De laatste maanden van mijn huwelijk zag ik haar steeds minder. Ik weet dat aan een drukke periode op haar werk en ook ik had genoeg om handen. Ik maakte me er niet druk om, onze vriendschap had wel vaker tijden gekend dat het iets minder hecht en intensief was. Het zat altijd goed.

Uiteindelijk betrapte ik mijn man tijdens een van zijn sms-sessies met haar. Ik was het zat dat hij zijn telefoon maar niet kon wegleggen, zelfs niet onder het eten, en ik griste ‘m van woede uit zijn handen. Toen zag ik het: een verleidelijk, geil berichtje aan haar. Ze stond gewoon onder haar eigen naam in zijn telefoon.

Direct biechtte hij alles op, hij kon immers niet anders. De verhouding was al een half jaar aan de gang en hij was verliefd. En zij ook. Ze zouden het ons, de partners, gaan vertellen en dan samen verdergaan. Ik kan niet met woorden omschrijven hoe ik me op dat moment, en de weken erna, voelde. Gebroken. Mijn wereld was compleet ingestort.

We hebben een helse scheiding achter de rug, we werden het over bijna niets eens. Mijn vriendin heeft niet het fatsoen gehad om haar verontschuldigingen persoonlijk te komen aanbieden, ik kreeg een mailtje en dat was het. Ik heb haar een paar keer gezien, heel kort, toen ik mijn zoon ging ophalen bij hen. Onze vriendschap is compleet verwoest.

Momenteel heb ik erg veel moeite om mensen weer toe te laten in mijn leven. Ik ben door zowel mijn man als mijn beste vriendin bedrogen. Dat doet veel met je, kan ik je vertellen. Gelukkig heb ik nog lieve familie en een paar vrienden om me heen, maar een nieuwe relatie zie ik voorlopig niet gebeuren.”

Je kunt hieronder een reactie voor Ellen achterlaten. Heb je zelf een eigen Hartekreet? Dan kun je die mailen naar webmaster@margriet.nl.

Ook interessant