null Beeld

Hartekreet: ‘Mijn vriendin liegt alles bij elkaar’

null Beeld
null Beeld

Brenda (31): “Ik betrap een heel goede vriendin van me er steeds vaker op dat ze regelmatig liegt. En dan niet over enorm grote dingen, maar juist over kleine, vaak alledaagse dingen. Ik heb dat door omdat ze de ene dag het ene verhaal vertelt, en de andere dag het andere. Ze vertelt zoveel verschillende versies van verhalen aan diverse mensen, dat ze zelf niet meer onthoudt hoe haar leugens in elkaar steken en ze zichzelf vaak verraadt.

Met de social media van tegenwoordig kan ik bijvoorbeeld precies volgen wat ze wanneer doet. Zo zie ik op Facebook regelmatig heel enthousiast een berichtje van haar naar een andere vriendin, met de vraag wanneer ze gezellig weer eens gaan afspreken. En wanneer ik haar dan tref, vertelt ze verveeld dat ze die avond die ene vriendin op bezoek krijgt en daar helemaal geen zin in heeft. Ook liegt ze over werk, familieperikelen, aankopen, noem maar op! Het is echt heel erg raar.

Ik vermoed dat ze het doet uit onzekerheid, dat ze haar leven leuker wil maken dan het eigenlijk is. Dat ze graag met iedereen mee praat en aardig gevonden wil worden. Zelf ben ik juist helemaal niet zo: doe maar gewoon dan doe je gek genoeg, is mijn motto. Ik ben eerder te eerlijk dan dat ik ergens over zal liegen. Ik weiger dan ook mee te doen met die poppenkast.

Eigenlijk heb ik helemaal geen zin meer in haar verhaaltjes, omdat ik toch weer dat ze grotendeels gebaseerd zijn op leugens. Ik merk dat onze vriendschap daar erg onder lijdt. Wanneer meent ze iets wel en wanneer is het lariekoek? Ik zit nu in dubio: moet ik haar met haar leugens confronteren? Of kan ik beter de vriendschap verbreken?”

Moet jou ook iets van het hart? Mail je verhaal naar webmaster@margriet.nl met als onderwerp ‘Hartekreet’ en wie weet wordt het zowel in het blad als op de site geplaatst.

Redactie Margriet
Meer over

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden