Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Persoonlijk

Hartekreet: ‘Mijn vriendin en ik strijden om dezelfde baan’

hartekreet-uitgelicht.png

Annabel (35): “Een heel goede vriendin van mij kreeg na een dienstverband van bijna 10 jaar onlangs te horen dat haar contract wordt beëindigd. Heel sneu, want in deze crisistijden is het natuurlijk allesbehalve makkelijk om iets anders leuks te vinden. Zeker in onze branche, we werken in dezelfde sector, zijn er veel meer kandidaten dan banen.

Nu had zij een vacature gevonden waar ze heel enthousiast over is. En ik, tsja… ik zag ‘m ook. Aangezien het bij mij in het bedrijf ook niet lekker gaat en ik op m’n tenen loop, wil ik hier graag weg. Ik ben onwijs toe aan iets nieuws en wil dus ook elke mogelijkheid die voorbij komt aangrijpen.

En dus heb ik gesolliciteerd, net als zij. Alleen heb ik haar dat niet verteld. Ik kon het niet over mijn hart verkrijgen, ik was bang dat zij het zou zien alsof ik haar deze mogelijkheid op een nieuwe baan ontneem. Terwijl we natuurlijk eerlijke kansen hebben, allebei. Natuurlijk mag ik blij zijn dat ik überhaupt een baan heb, maar dat betekent niet dat ik een kans op iets beters zomaar aan mijn neus voorbij moet laten gaan, vind ik.

Maar nu komt het: ik ben uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek en zij niet. Moet ik haar dit vertellen? Ik heb echt geen idee hoe, want dan gaat ze natuurlijk vragen waarom ik dat in eerste instantie voor haar verzwegen had. Of ze wordt alsnog boos om de reden die ik hierboven al noemde. Kan ik misschien beter wachten tot het gesprek is geweest? Als ik word afgewezen, is er natuurlijk niks aan de hand. Maar stel nou dat ik die baan krijg… dan voel ik me stiekem toch erg schuldig. Hoewel ze zonder mijn sollicitatie waarschijnlijk ook niet uitgenodigd zou zijn, toch?”

Je kunt hieronder een reactie voor Annabel achterlaten. Heb je zelf een eigen Hartekreet? Dan kun je die mailen naar webmaster@margriet.nl.

 

Ook interessant