Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Persoonlijk

Hartekreet: ‘Mijn vriend wil niet trouwen en ik wel’

troouwennn.png

Hartekreet: ‘Mijn vriend wil niet trouwen en ik wel’

Nanette (32): “Ik ben nu bijna vijf jaar samen met mijn vriend. We leerden elkaar kennen via gezamenlijke vrienden die van tevoren al dachten dat wij goed zouden klikken. Dat hadden ze goed gezien; we kregen vrij snel een relatie en zijn nog altijd zielsgelukkig samen. Sinds drie jaar wonen we ook samen in een heerlijk ruim huis.

Nu heb ik sinds ik een klein meisje was de droom om ooit te trouwen. Een mooie prinsessenjurk, een gezellig feest met iedereen die ik liefheb erbij… Even een hele dag alle aandacht krijgen en de liefde tussen ons samen groots vieren. Ja, dat wil ik echt dolgraag!

Probleem is dat mijn vriend dat totaal niet ziet zitten. Hij ziet niet in waarom we zouden moeten trouwen, onze relatie is volgens hem prima zo. Dat hoeft niet officieel te worden vastgelegd. Hij ziet het nut er niet van in en wil er ook gewoon niet zo veel geld aan uitgeven. Onzin, noemt hij het huwelijk. En ik baal ontzettend van die opvatting, dat snap je.

Ik heb al voorgesteld om dan maar heel klein te trouwen. Een intieme dag met alleen écht dierbare familie en vrienden. Een persoonlijke ceremonie, daarna lekker eten en een klein feestje. Ook helemaal prima! Maar nee, ook dat wil hij niet.

Ik vind het niet eerlijk dat ik mijn droom moet opgeven. Maar ik snap ook dat hij zoiets groots niet tegen zijn zin moet doen. Aan zijn liefde voor mij ligt het niet, hij houdt zielsveel van me en we willen binnenkort ook proberen een kindje te krijgen. Alleen dat papiertje hoeft van hem niet zo. Terwijl ik zo trots zou zijn om zijn naam (en die van ons toekomstige kind) te mogen dragen…”

Je kunt hieronder een reactie voor Nanette achterlaten. Heb je zelf een eigen Hartekreet? Dan kun je die mailen naar webmaster@margriet.nl.

Ook interessant