Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Persoonlijk

Hartekreet: “Mijn vriend vindt mij te dik”

tedik-jpg.jpg

Janneke (36): “Sinds twee jaar heb ik een relatie met mijn huidige vriend. Sinds een half jaar wonen wij ook samen. Dat vind ik nog steeds erg leuk en gezellig, maar het probleem is dat ik sindsdien redelijk wat kilo’s ben aangekomen. Lekker uitgebreid samen koken, ’s avonds op de bank een wijntje (of drie), heerlijk een zak chips open of een gezellig plankje met toastjes en beleg. Ze vliegen eraan.

Zelf vind ik het niet zo heel erg. Ik ben nog steeds niet dik, ik zou het zelf liever curvy noemen. En mannen willen toch altijd graag ‘iets vast kunnen pakken’? Nou, die van mij niet, zo blijkt.

Hij zegt het niet letterlijk, maar ik merk aan alles dat hij mij eigenlijk te dik vindt worden. Steeds als ik iets ‘slechts’ eet, komt hij met opmerkingen als “Zou je dat nou wel doen?” en als hij die woorden in weet te slikken, zie ik aan zijn hoofd dat hij het afkeurt. Daarnaast laat hij merken dat hij de outfits die mij inmiddels te klein zijn geworden toch echt het leukst vindt staan bij me. Als ik vraag wat hij wil eten die avond, zegt hij altijd dat we wel echt iets gezonds moeten eten.

Het is oneerlijk, want hij eet net zo veel slechts als ik. Alleen komt hij er dus geen gram van aan. Ik zit zelf nog altijd lekker in mijn vel, maar het is niet leuk als je merkt dat je vriend je niet mooi meer vindt. Ik ben bang dat hij het op een gegeven moment echt niks meer vindt en zijn pleziertjes ergens anders gaat zoeken. Uiterlijk is voor hem toch wel echt belangrijk. Hoe hou ik hem tevreden en blijf ik tegelijkertijd mezelf?”

Je kunt hieronder een reactie voor Janneke achterlaten. Moet jou ook iets van het hart? Mail je verhaal naar webmaster@margriet.nl met als onderwerp ‘Hartekreet’ en wie weet wordt het zowel in het blad als op de site geplaatst.
 

Ook interessant